Bokeški Forum: Sistematsko uništavanje FK „Arsenal“

Tivat - Seljanovo panorama
Tivat – Seljanovo panorama

Atraktivne lokacije glavnog i pomoćnog terena FK „Arsenal“, smještene u srcu Tivta, osnovni su razlog njegovog sistematskog uništavanja. Očigledno je, da su već odavno, zapale za oko nekome ko na njima želi da podigne velelepne zgrade i kojem postojanje kluba, koji je ne samo sportski nego i istorijski simbol Tivta smeta.

Mi u „Bokeškom Forumu“ ne umijemo na drugačiji način da objasnimo to što niko ne radi ništa kako bi klub, slavne prošlosti izvukao iz živog blata u koji Arsenal iz dana u dan tone sve dublje. Dosadašnje polukvalifikovano rukovodstvo, niti nadležne institucije, nisu preduzele ama baš ni jedan korak kako bi nešto uradile. Ne postoji niti jedan valjani predlog, niti jedan kvalitetan projekat odgovornih koji bi pomogao izlasku iz krize.

A ne treba previše ni ljudske ni sportske mudrosti da „Arsenal“ stane na noge, postane stabilan prvoligaš i igra i evropska fudbalska takmičenja. Tu u komšiluku je OFK „Grbalj“  u kojem tivatska djeca treniraju i bilježe uspjehe jer njihovi roditelji, što je potpuno razmljivo, ne žele da se njihovi mališani, kući vraćaju okrvavljenih ruku i nogu, jureći za loptom u nehumanim uslovima pomoćnog terena u gradskom parku. Ili, kotorski „Bokelj“ sa kojim su Tivćani do prije deceniju igrali derbije, a koji je ove godine svoj grad predstavio u Evropi.

Vrijeme je da neko sposoban, sa jasnom vizijom, politički n eostrašćen preuzme „Arsenal“. U suprotnom najmanje će važno biti da li ovaj klub zovemo fudbalski ili nogometni, jer uopšte neće ni postojati. A mi ćemo se čuditi i učiti pravila kriketa, bejzbola ili ragbija koji će se igrati na nekom polajnčetu. Umjesto stadiona u Gradskom Parku dobićemo nekultivisanu građevinu modernih „građevinskih neimara“ – kaže se u zvaničnom saopštenju Bokeškog Foruma.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.