Bokeški Forum: Raspisan konkurs poezije na temu Boke

Boka Kotorska -foto Stevan Kordić

NVO „Bokeški Forum“ raspisuje konkurs  poezije „Tivat 2017“ za najljepšu pjesmu čija je tema Boka Kotorska. Pobjednik konkursa, po ocjeni tročlanog žirija kojeg čine profesor književnosti KaticaČavor, v.d. direktora Centra za kulturu Tivat Neven Staničić i direktor Radio Tivta Dragan Popadić, dobiće od strane NVO „Bokeški Forum“ nagradu od 200 eura, drugoplasiranoj pjesmi pripašće 150 eura, a trećeplasiranoj 100 eura.

Pravoučešća na konkursu, kojipočinje 27.marta i traje do 15. juna imaju svi građani bez obzira na godine sa prebivalištem u bokeškim opštinama Tivat, Kotor i Herceg Novi.

Svi zainteresovani učesnici radove dostavljaju na e mail: nvobokeskiforum@gmail.com do 15.juna. Učesnici imaju pravo da dostave najviše dva rada, a učestvovanjem u konkursu ujedno i prihvataju da njihova pjesma bude objavljena u zbirci koju će izdati NVO „Bokeški Forum“ i od kojeće kompletan prihod od prodaje biti namjenjen djeci sa posebnim potrebama, koja će svojim likovnim radovima ukrasiti buduću zbirku.Pored rada, učesnici konkursa precizno navodeimeiprezime, tačnu adresu stanovanja i kontakt telefon.

Nakon prispjeća rada, organizacioni odbor konkursa će ga, bez ličnih podataka na njemu, u cilju obezbjeđivanja „fair play” uslova,  dostaviti ocjenjivačkoj komisiji.

Rezultate konkursa žiri će objaviti u septembru 2017.godine. – poručuju iz NVO „Bokeški Forum“

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.