15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški forum: Pucanj u slobodno novinarstvo

Bokeški forum

Bokeški Forum dao je  punu podršku redakcji Radio Tivta i dosadašnjem direktoru te medijske kuće Draganu Popadiću.

Popadiću, koji je jedini kandidat za novog direktora Radija je u međuvremenu istekao aktuelni mandat, a glasovima odbornika DPS u lokalnom parlamentu, danas su prihvaćene iznenada podnijete ostavke “iz ličnih razlog” dva člana Savjeta Radio Tivta, čime je taj organ upravljanja lokalnim javnim servisom blokiran jer je ostao bez kvoruma za rad. To se dogodilo neposredno pred izjašnjavanje Savjeta o novoj Popadićevoj kandidaturi za direktora.

Oglašavajući se povodom “alarmantne situacije u ovoj medijskoj ustanovi”, iz BF su danas saopštili da  pružaju “punu podršku kompletnoj redakciji Radio Tivta na čelu sa direktorom Draganom Popadićem i želimo da njegov dalji rad i dalje bude svetionik na tamnoj medijskoj sceni Crne Gore.”

“Svaki dalji pokušaj manipulacije sa ovom radioo stanicom koja je odavno prevazišla granice lokalnog, smatraćemo kao pucanj u slobodno novinarstvo. Špekulacije sa Radijskim savjetom doživljavamo kao obične političke smicalice. Zašto Opština kao protivkandidata Draganu Popadiću nije predložila neko drugo rješenje? Jednostavno zato što su uspješni teško smjenjivi. Bez svakog se može, ali ako se bez nekoga ne mora, zašto ići ugrlom u jagode?”- stoji u saopštenju BF.

Ta partija je naglasila da želi da Radio Tivat “i dalje svoju djelatnost obavlja onako kako je to radio do sad i da lijepu priču o Tivtu plasira po svim svjetskim meridijanima.”

“Istrajte u Vašoj borbi za slobodnu riječ i pravdu. To je jedino što se od Vas očekuje, a sve ostalo obično su političke špekulacije koje nemaju veze veze ni sa novinarstvom ni sa zdravim razumom”- poručio je BF redakciji i uredništvu lokalnog javnog servisa u Tivtu.

Najčitanije