8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Prestanite sa brojanjem krvnih zrnaca

Bokeški forum

Povodom podrške koju je „Bokeški Forum“ dao osnivanju Zajednice bokeških opština, dežurni „dušebrižnici“ oličeni u liku onih koji su gotovo uništili Boku, našoj su organizaciji počeli davati nacionalni predznak. Poštovana gospodo, „Bokeški Forum“ je sve samo nije nacionalno i to kako kažete strogo obojena organizacija. Dokaz toga je i naše članstvo, kojeg čine pripadnici različitih vjera i nacionalnosti, ujedinjenih oko istog cilja – očuvanja bokeške kulture i identiteta i očuvanja onoga što nam je Bog podario, a vi takvi kakvi ste pokušavate razoriti.

Stav svih nas u Bokeškom Forumu je isti. Nema velikih i malih Srba, Hrvata, Crnogoraca… Postoje samo veliki i mali ljudi. Zbog toga vas molimo da nam prestanete brojati krvna zrnca, jer za tako nešto nemate kada je o Bokeškom Forumu riječ, ama baš nikakvu osnovu. Odnosno, našli ste je u nepobitnoj činjenici da je Bokeški Forum iz dana u dan sve jači. A u strahu su velike oči, pa tako i vama iza svakog drveta viri neka opasnost.

Boka i  Bokelji moraju se ujediniti, upravo zbog takvih kao što ste vi koji insistirate na podjelama i narodnoj krilatici „zavadi pa vladaj“. Mi smo vas odavno prozreli i vaših vještačkih podjela nam je dosta. Na tu foru, odavno već ne padamo – kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

Najčitanije