13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Predata inicijativa za riješavanje problema Lovanja

Lovanja

Bokeški Forum se građanskom inicijativom podržanom sa preko 600 potpisa, obratio nadležnim lokalnim organima Opštine Tivat i  Opštine Kotor da se što hitnije riješi problem otpada na teritoriji Lovanje,  a koji se tiče odlaganja i paljenja često i otrovnih materija, koji ozbiljno ugrožavaju i zdravlje i normalno funkcionisanje života.

Zahtjevamo da se u međusobnoj saradnji pod hitno krene u projekat nabavke opreme za preradu otpadnog materijala. Dok se to ne realizuje, zahtijevamo da se na pomenutim lokacijama uvede 24-očasovno dežurstvo komunalnih policajaca ili drugih službi obezbjeđenja koje će se postarati da se otpad više ne odlaže i ne pali na pomenutom području.

„Bokeški Forum“ će u slučaju da ova građanska inicijativa podržana potpisima građana ne bude što skorije sprovedena u dijelo, pokrenuti krivične prijave, kako protiv izvršilaca ovih krivičnih radnji, tako i protiv nadležnih koji nisu učinili ništa da se ovaj klasični primjer nasilja nad životnom sredinom spriječi.

Na ovaj način Bokeški Forum iscrpio je demokratske mogućnosti za mirno riješavanje ovog problema i vrijeme je da se konačno sa prazne priče pređe na dijela.

Svi imamo pravo na zdrav život, poručuju iz Bokeškog Foruma.

 

Najčitanije