Bokeški Forum: Predata inicijativa za riješavanje problema Lovanja

Lovanja

Bokeški Forum se građanskom inicijativom podržanom sa preko 600 potpisa, obratio nadležnim lokalnim organima Opštine Tivat i  Opštine Kotor da se što hitnije riješi problem otpada na teritoriji Lovanje,  a koji se tiče odlaganja i paljenja često i otrovnih materija, koji ozbiljno ugrožavaju i zdravlje i normalno funkcionisanje života.

Zahtjevamo da se u međusobnoj saradnji pod hitno krene u projekat nabavke opreme za preradu otpadnog materijala. Dok se to ne realizuje, zahtijevamo da se na pomenutim lokacijama uvede 24-očasovno dežurstvo komunalnih policajaca ili drugih službi obezbjeđenja koje će se postarati da se otpad više ne odlaže i ne pali na pomenutom području.

„Bokeški Forum“ će u slučaju da ova građanska inicijativa podržana potpisima građana ne bude što skorije sprovedena u dijelo, pokrenuti krivične prijave, kako protiv izvršilaca ovih krivičnih radnji, tako i protiv nadležnih koji nisu učinili ništa da se ovaj klasični primjer nasilja nad životnom sredinom spriječi.

Na ovaj način Bokeški Forum iscrpio je demokratske mogućnosti za mirno riješavanje ovog problema i vrijeme je da se konačno sa prazne priče pređe na dijela.

Svi imamo pravo na zdrav život, poručuju iz Bokeškog Foruma.

 

1 komentar

  1. Brao…ma sve je riješeno…kapo od inspekciona Tivatskoga ima tamo bivše suradnike…oni pale,žare,švercuju…i poslušat će ga odma…ama bez brige…još kad ovi iz komunalne polucije izide na teren,pośeti tunjelje…bit će sve adatano…aferim

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.