Bokeški forum pokrenuo peticiju za ukidanje JP “Morsko dobro”

Morsko dobro

Bokeški Forum pokrenuo je danas potpisivanje on-line peticije za ukidanje JP “Morsko dobro”. Ova lokalna pratrija koja ima odbornika u Skupštini Opštine Tivat žestoki je kritičar načina na koji Vlada Crne Gore centralizovano, preko Ministarstva održivog razoja i turizma i JP “Morsko dobro” iz Budve, gazduje najvrijednijim resurskom primorskih opština – morem i obalom.

“Pozivamo sve građane Boke, primorja i Crne Gore da potpišu peticiju o ukidanju JP “Morsko dobro” zbog njegovog odnosa prema obali, stanovništvu i podaničkog odnosa prema politički podobnim tajkunima”- kazao je  predsjednik BF, dr Andrija Petković, podsjećajući da u Tivtu, prostorno najmanjoj opštini u Crnoj Gori od samo 46 kilometara kvadratnih, preko 16 odsto ukupne površine spade u zonu morskog dobra, “a tu se lokalna uprava gotovo ništa ne pita sa planiranjem i upravljanjem tim prostorom.”

Petković je naglasio da su granice zone morskog dobra u Tivtu nerijetko povučene i drastično iznad zakonom propisanih, pa se tako morsko dobro u toj opštini naprimjer, završava na kotorskoj raskrnici Jadranske magistrale – oko 3 kilometra od obale i zahvata čitav kompleks aerodroma ili gradsko groblje Brdišta.

“Bokeški Forum insistira da se o svojoj obali i pripadajućoj teritoriji staraju same opštine, a da se poštujući principe decentralizacije, visoka ovlaštenja u tome daju i samim mjesnim zajednicama. Na taj način, omogućio bi se dodatni priliv sredstava u opštinske kase i istovremeno se otvorila nova radna mjesta, na kojima bi prioritet prilikom zapošljavanja imalo domaće stanovništvo. JP “Morsko dobro” svojim dosadašnjim funkcionisanjem pokazalo da je jedan od najvećih neprijatelja Boke i Bokelja i svih građana primorja i kao takvo ne zaslužuje da postoji”- podvukao je Petković  pozivajući građane koji žive na primorju, da potpišu preticiju za ukidaje te državne firme.

Peticiju možete popuniti i na linku: http://bokeskiforum.me/peticija-bokeskog-foruma/

Podijeli

3 Komentari

  1. ovo je odlican predlog , ali ima jedna veliki problem . necete dobiti dovoljan broj potpisa iz razloga sto ne koriste svi kompjuter , za ovo ste trebali formirati neke punktove bar po jedan na glavnim trgovima u BUDVI,KOTORU,BARU,UlCINJU, HERCEG NOVOM i TIVTU. vjerujte mi da bi za 10 dana skupili preko 15hiljada potpisa.

  2. Podržavam ovu inicijativu, ali mi ipak nije jasno kako su ovi vrli “bokelji” mogli gledat decenijama u raspadanje Sv.Marka i Župe, u njihovoj neposrednoj blizini!? Kako im do sad nije palo na pamet da predlože recimo, izmjene zakona koji bi kupce ovih (nekad)bisera Boke, privolio da iste privedu namjeni u roku od 6-12 mjeseci, u suprotnom će im biti oduzeti bez prava nadoknade!? Biće da znamo odgovore jer znamo ljude!

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.