7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Otuđenje Aerodroma – dokaz bahatosti DPS-a

Boka Kotorska panorama

Još jedno skrnavljenje privrednih resursa, koji su nam u zalog ostavili naši preci, a riječ je o Aerodromu Tivta, i njegovom najavljenom davanju u zakup, dokaz je javašluka, bahatosti, nebrige i potpunog nedostatka vizije aktuelne i lokalne i republičke vlasti, kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

“Kako drugačije shvatiti to što se jedna rentabilna firma, bez ikakvog respekta prema građanima Tivta daje pod zakup. Možda činjenicom da će ponovo neko od toga profitirati, ali to sigurno neće biti stanovnici Tivta, Boke ili Crne Gore.

Odluku o ovakvom raspletu stvari isključivo mogu donijeti građani Tivta, jer su većinski vlasnici zemlje na kojem se Aerodrom nalazi. Zbog toga je potrebno pod hitno ponovo pokrenuti pitanje restitucije zemljišta. Sa druge strane ovako važna odluka nikako se ne može donijeti bez referenduma. Ako već nismo imali priliku da biramo da li će mo ili ne u NATO, onda o svojoj imovini i te kako imamo pravo da odlučujemo.

Ono što može da raduje je da sve političke partije na lokalnom i na republičkom nivou, sem naravno DPS-a, koji uzima ono što još uzeti može, jednodušno zastupaju stav da se Aerodromi ne smiju otuđiti. Čak i one koje su sa pomenutom partijom u koaliciji. Ovo je naročito važno zbog toga što te partije mogu i u Republičkoj i u lokalnoj Skupštini uticati na to da ova sramna odluka ne stupi na snagu. Zbog toga je poželjno da političke razlike ostavimo iza sebe i da se udruženim snaga suprotstavimo ovoj novoj „DPS avanturi“. Zbog Tivta, zbog Boke, zbog nas samih” – stoji u saopštenju Bokeškog Foruma.

Najčitanije