11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Novi udar na novčanike Tivćana

Tivat - Photo Anton Marković
Tivat – Photo Anton Marković

“Odluka Odbora direktora Komunalnog preduzeća iz Tivta o povećanju cijena usluga u lučici Kalimanj, još jedan je sraman udar aktuelne tivatske vlasti na novčanike građana. Naročito kada se zna da posljednjih najmanje 15 godina u lučicu Kalimanj nisu uložili ni euro. I posebno kada se zna da je ovo povećanje cijena usljedilo kao posljedica odluke da 20% prihoda bude uplaćivano JP “Morsko dobro”, preduzeću koje se pokazalo kao jedan od najvećih neprijatelja Boke i Bokelja” – kaže se u zvaničnom saopštenju Bokeškog Foruma.

Da li su se ti ljudi, čiju će mo kasu ponovo puniti zapitali: da li poslije njihovih, najblaže rečeno sumanutih odluka po kojima se nekom dozvoljava sve, a nekome ništa, građanin uopšte ima odakle da finansira ovo poskupljenje.

Damir Nikolić

Sasvim je jasno, da razlog za ovako nešto leži u nečem što će usljediti. A to je da će od 2018.godine i lučica Kalimanj, kao i sve što iole vrijedi u Tivtu preći u ruke privatnika. Na ovaj način, udarcem po novčaniku, aktuelna lokalna vlast u saradnji sa svojim nalogodavcima iz podgoričkih oligarhijskih krugova želi da Tivćane “nauči” da malo manje žale za njom. I da zaborave da je jedna od mnogobrojnih lažnih predizbornih poruka aktuelne DPS vlasti bila – lučica Kalimanj se neće privatizovati!

Hoće, ukoliko to dozvolimo. Hoće, kao i Aerodrom Tivat.  Zbog toga, ujedinjeni moramo insistirati na referendumu, kao najvećoj i najvažnijoj demokratskoj instituciji prema građanin ima pravo da odluči šta je najbolje za njega. Privatizacija koja dobija obrise “pljačke na zakonski način” sigurno nije u interesu nikome ko u Tivtu živi pošteno i od svog rada. I ko iz Podgorice ne dobija ni instrukcije ni dotacije, kaže se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Izvršnog Odbora Bokeškog Foruma Damir Nikolić.

Najčitanije