10 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Naša djeca su važnija od stranih investitora

Tivat,riva,Pine,pogled na Porto Montenegro
Tivat – foto Boka News

Vijest da su tivatske gradske vlasti odlučile da građevinsku lokaciju, namijenjenu Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama, dodijele stranom investitoru za njegove potrebe, dočekana je u Bokeškom Forumu sa jednoglasnim neodobravanjem. Kako se navodi u izjavi za javnost “Ministarstvo zdravlja je odlučio da lokaciju kod objekta Doma zdravlja u parku ustupi arapskim investitorima koji na tom mjestu treba da izgrade centar za kardiologiju sa heliodromom i ostalim sadržajima.”

Ovo je već drugi put u kratkom vremenskom periodu da se odustaje od dodijeljene lokacije za Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, čija se izgradnja najavljuje i očekuje godinama. Prvobitni plan je bio da se Dnevni centar gradi na lokaciji objekta Crvenog Krsta na Seljanovu, ali se od toga odustalo jer su stanari susjedne zgrade upozorili da bi im objekat zatvorio ulaz i da prostor nije adekvatan za tu namjenu.

Zar nadležni ne vide nužnu potrebu da se konačno realizuje projekat Dnevnog centra, uz angažovanje stručnjaka, koje ne treba tražiti dalje od našeg grada, a koji bi znali ukazati da li je plan i objekat adekvatan namjeni? Da li treba da dozvolimo da, pod izgovorom nedovoljnih stredstava i tehnikalija, zanemarimo prioritete i osnovnu humanost?

Bokeški Forum
Bokeški Forum

Za nas u Bokeškom Forumu ovakve odluke su neprihvatljive, posebno kada se zna da Tivtu nedostaje lokacija za izgradnju novih objekata, i ovakav potez vlasti smatramo još jednim u nizu beskrupuloznih izlazaka u susret takozvanim investitorima, a na veliku štetu lokalnog stanovništva – kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

 

Najčitanije