Bokeški Forum: MORT neće da obilježi teritoriju Boke

Bokeški forum

Bokeški Forum je 4.aprila uputio je zahtijev Ministarstvu održivog razvoja i turizma da prikladnim tablama sa riječima dobrodošlice na našem, engleskom, ruskom, njemačkom i francuskom jeziku označi ulazak u Bokokotorski zaliv.

Naime, uobičajeno je, da se ulazak u veće ili manje teritorijalne cijeline najavi odgovarajućom tablom, pa i Boka Kotorska, kako je vole nazivati i jednim od najljepših zaliva svijeta, to svakako zaslužuje.

Turistička sezona već polako teče, a poslije dva i po mjeseca nikakav odgovor iz MORT-a nije došao. O ažurnosti naših ministarstava puno je toga rečeno i njihova „ekspeditivnost“ dobro je znana svima koji nemaju namjeru da degradiraju obalu i koji žele da se poštuju i običajne i zakonske i moralne norme. Ipak, i mi u Bokeškom Forumu, iznenađeni smo da punih 70 dana ovo ministarstvo nije našlo vremena da se o ovom zahtjevu izjasni. Za mnogo „važnije“ Zakone trebalo im je mnogo manje vremena, mada nam je jasno da su oni bili odavno pripremljeni u glavama podgoričkih oligarha.

Zbog čega se u MORT stide Boke? Da li zbog toga što se preko 70 odsto ukupnog kulturnog blaga Crne Gore nalazi u njoj ili možda zbog silnih, oku svakog posmatrača jasno vidljivih tragova njihovog maćehinskog odnosa prema „nevjesti Jadrana“.  Ili je ovo samo još jedan u nizu primjera nebrige i nemara nadležnih u odnosu na Boku, o kojoj vode računa samo kad nešto ili nekog treba prodati ili udomiti. To oni najbolje znaju, a mi ih još jednom pozivamo da, onako kako red nalaže, što skorije postave table kojima će se svakom  dobronamjernom poželjeti dobrodošlica u Boku Kotorsku – kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

2 Komentari

  1. I sad će Bokeški forum ovu izjavu uvrstiti u uspjehe svog djelovanja.A sve će ostati mrtvo slovo na papiru.
    Neka Bokeški forum nađe donatore i sam posavi table pa da štopericom mijeri koliko će se zadržati.Skinut će ih odnah taj isti MORT.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.