Bokeški Forum: MORT neće da obilježi teritoriju Boke

Bokeški forum

Bokeški Forum je 4.aprila uputio je zahtijev Ministarstvu održivog razvoja i turizma da prikladnim tablama sa riječima dobrodošlice na našem, engleskom, ruskom, njemačkom i francuskom jeziku označi ulazak u Bokokotorski zaliv.

Naime, uobičajeno je, da se ulazak u veće ili manje teritorijalne cijeline najavi odgovarajućom tablom, pa i Boka Kotorska, kako je vole nazivati i jednim od najljepših zaliva svijeta, to svakako zaslužuje.

Turistička sezona već polako teče, a poslije dva i po mjeseca nikakav odgovor iz MORT-a nije došao. O ažurnosti naših ministarstava puno je toga rečeno i njihova „ekspeditivnost“ dobro je znana svima koji nemaju namjeru da degradiraju obalu i koji žele da se poštuju i običajne i zakonske i moralne norme. Ipak, i mi u Bokeškom Forumu, iznenađeni smo da punih 70 dana ovo ministarstvo nije našlo vremena da se o ovom zahtjevu izjasni. Za mnogo „važnije“ Zakone trebalo im je mnogo manje vremena, mada nam je jasno da su oni bili odavno pripremljeni u glavama podgoričkih oligarha.

Zbog čega se u MORT stide Boke? Da li zbog toga što se preko 70 odsto ukupnog kulturnog blaga Crne Gore nalazi u njoj ili možda zbog silnih, oku svakog posmatrača jasno vidljivih tragova njihovog maćehinskog odnosa prema „nevjesti Jadrana“.  Ili je ovo samo još jedan u nizu primjera nebrige i nemara nadležnih u odnosu na Boku, o kojoj vode računa samo kad nešto ili nekog treba prodati ili udomiti. To oni najbolje znaju, a mi ih još jednom pozivamo da, onako kako red nalaže, što skorije postave table kojima će se svakom  dobronamjernom poželjeti dobrodošlica u Boku Kotorsku – kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

2 Komentari

  1. I sad će Bokeški forum ovu izjavu uvrstiti u uspjehe svog djelovanja.A sve će ostati mrtvo slovo na papiru.
    Neka Bokeški forum nađe donatore i sam posavi table pa da štopericom mijeri koliko će se zadržati.Skinut će ih odnah taj isti MORT.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.