13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Mank je “očistio” što je htio

Bokeški Forum, zakon, odluke, porez,nakon izbora
Bokeški Forum

“Vijest da kanadski milijarder Piter Mank nije očistio morsko dno tivatskog zaliva iako je to obećao  i da žive, nikla, olova i arsena ima i dalje više nego što je dozvoljeno nikoga u “Bokeškom Forumu” nije iznenadila. Kao što ne bi trebalo da iznenadi ni one koji su ga brže bolje doveli, predstavljajući ga kao spasioca tivatske i cjelokupne crnogorske privrede i turizma.

Piter Mank je “očistio” ono što mu je u Tivtu trebalo, pokupio kajmak i rješio se Porto Montenegra kad je procjenio da će mu pričinjavati više štete nego koristi, a nama ostavio brige. Baš kao što će nam iste ili slične brige ostaviti i drugi “spasioci” koji uzurpiraju i uništavaju obalu – najvažniji privredni resurs koji Crna Gora ima.

Možemo samo zamisliti kako će vijest o stanju mora, koja se društvenim mrežama proširila za tili čas uticati na potencijalne goste. Ali, to je posljedica kratkoročnog razmišljanja ili nerazmišljanja onih koji odlučuju očigledno se vodeći frazom kojom se i počasni građanin Tivta Piter Mank vodio a koja glasi: “poslije mene potop”! – kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma

Najčitanije