Bokeški Forum: Lovanja – izvorište karcinoma

Veliki broj građana Tivta se u posljednjih nekoliko dana obraća Bokeškom Forumu sa molbom da im pomognemo. U pitanju je svakodnevno paljenje smeća na Lovanji i dim i smrad zbog kojeg stanovnici okolnih naselja danima ne mogu izaći iz kuće. Molili su, žalili se ali niko ne obraća pažnju na njihove probleme.

Ono što je najgore je što neki pojedinci mimo zakona i mimo standarda, a uz znanje nadležnih, pale materije koje su toksične i kancerogene, čime se ozbiljno ugrožava zdravlje. Sve to uz “blagoslov” pripadnika vlasti, koji zbog 50-ak glasova izgleda da su spremni sve da nas potruju.

Sa žaljenjem moramo da konstatujemo da nadležni ostaju nijemi na sve pozive a nama u Bokeškom Forumu ne pada na pamet da se igramo sa njima gluvih telefona.

Zbog toga ćemo se obratiti nadležnim evropskim i svjetskim ustanovama sa jednostavnim pitanjem: da li ovakav odnos sa životnom sredinom i zdravljem, odgovara standardima koje moramo da ispunimo na našem putu društvenih reformi.

Na žalost izgleda da ih ova vlast poštuje onako kako njoj odgovara: “… i po babu i po stričevima”, kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.