Bokeški Forum: Ekonomski i ekološki genocid nad Bokom

Bokeški Forum, zakon, odluke, porez,nakon izbora
Bokeški Forum

Nad Bokom se nastavlja ekonomski i ekološki genocid, a posljednji primjer jeste surovo zatrpavanje i povećavanje iskoristive površine plaža krečnim moračkim pijeskom, kamenjem i zemljom, a sve pod pitkim nazivom “sezonsko prihranjivanje plaža”. Za nas iz Boke, ovo je tragedija, a za ljude koji sve posmatraju sa strane i koji u Boku dolaze zbog onog što je ona bila i prije više decenija -tragikomedija – saopštavaju iz Bokeškog foruma

Odgovornost za ovo nedjelo pored zakupaca snosi JP „Morsko dobro“, koje je još jednom pokazalo maćehinski odnos prema „nevjesti Jadrana“. Postupci ljudi iz HTP „Primorje“ kao i lica koja su isto uradila na Ponti Seljanova predstavljaju ne samo djela za prekršaj, već i za krivično gonjenje.

Bijela april 2016
Bijela april 2016

U vremenu u kojem se za novac sve može, a u kojem je domicilnom stanovništu ostalo da bude nijemi posmatrač surove zloupotrebe naše obale, „Bokeški Forum“ ostaje dosljedan u svom stavu: JP „Morsko dobro“ ne smije više da postoji. Opštine same moraju da se staraju o obali koja je na njihovoj teritoriji. Jer, ukoliko „Morsko dobro“ bude opstalo i ostalo, neće opstati ni Boka ni Bokelji.

Vaš Bokeški Forum

1 komentar

  1. Slažem se u potpunosti sa ovim gospodinom ili bilo skim ko je ovo zaključio .
    Pot hitno prebaciti nadzor i odgovornosti sa pomorskog dobra na opštine jer ovako za nekih 20-30 godina Boka će biti isključivo luka za jahte i brodice a zbog toga prljhava narušenog primorskog eko lokaliteta odnosno devastiranog priobalja sa posljedicama gubitka flore i faune za buduće generacije Bokelja koji tek treba da se rode.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.