Bokeški Forum: Dječje prosjačenje u Tivtu postoji

Tivat

U „Bokeškom Forumu“ zbunjeni smo izjavom Miloša Bešića i istraživanjem Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) da u Tivtu nema dječjeg prosjačenja. Na žalost ima ga i to u izraženoj mjeri, a ako to statistika ne otkriva ne mora da znači da je tačno – kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

Uostalom, potvrdu ovoga imamo svakodnevno u tivatskim kafićima, ulici, na autobuskoj stanici, gdje djeca, pripadnici uglavnom RE populacije prose za „hleb svoj nasušni“.

Moguće je da taj problem u Tivtu nije izražen kao u gradovima okarakterisanim kao „krizni“. Međutim konstatovati da tog problema nema predstavlja okretanje glave od problema, što ni nama u Bokeškom Forumu, a nadamo se ni ljudima u CEDEM-u nije u interesu, kaže se u saopštenju.

1 komentar

  1. Brao…ma ni anke da ne vidimo one dvije tri djevojčice svaki dan fino u Tivat…na Pine..ispred France,Autobuske..svaki dan…alate…ma da ne zborimo o hordama sezonskijeh prosjaka te preplavu šetališta…ko ih je iz socijalnog,policije ikad akužao?!…a imau ovlaštenja,da ih sklone,evidentiraju,kazne..pogotovu đecu…tu je sve viđeno,a trgovina i druge zlouporabe đecom su tu pod nos…eto tako,ma nisu krivi istražitelji iz Nvoe…no mi i ove naše kako bi ig mencovali državne institucije…adio te

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.