14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum će na ulice zbog Zakona o morskom dobru

Kakrc - Foto Boka News
Kakrc – Foto Boka News

NVO „Bokeški Forum“ iz Tivta najavila je da će inicirati proteste ako prođe novi Zakon o morskom dobru za koji primorci smatraju da im udara u svojinska prava i ugrožava privatnu imovinu u obalnom području, a u koju tokom istorije, nije dirala niti jedna država koja je postojala na ovim prostorima.

„Bokeljski forum“ je već nekoliko puta do sad upozorio nadležne državne organe da se ne igraju sa imovinom Bokelja, a budući da je pitanje Zakona o morskom dobru ponovo aktualizovano, poručujemo: u slučaju da taj diskriminišući zakon prođe skupštinsku proceduru izaći ćemo na ulice kako bi i na taj način štitili sopstvenu imovinu. Istovremeno, pravdu, ako je ne možemo naći u Crnoj Gori potražićemo i kod Evropskog suda za ljudska prava.“- saopštio je dr Andrija Petković iz te NVO.

On je naglasio da je „sasvim jasno da je želja donosilaca ovog zakona da Bokeljima nametnu ogromne poreze i na taj način ponovo pune državni budžet, dok ne dođemo u situaciju da takve poreze više ne možemo plaćati.“

„Pa onda, htjeli ne htjeli, budemo prinuđeni, da imovinu koju su sticali naši preci damo na doboš u bescjenje, onima koji su se na naš račun obogatili. To Vam ovoga puta, poštovana gospodo neće proći. Jer, i zakon i moral su i ovoga puta na našoj strani.“- zaključio je Petković.

Izvor:S. L.

Najčitanije