15 C
Kotor

Slušaj online radio

„Bokeški Forum“ – „Boka Bokeljima“

Bokeški Forum, zakon, odluke, porez,nakon izbora
Bokeški Forum

Pitanje koje se često postavlja je šta je „Bokeški Forum“? Da li ima ambicija da preraste u političku partiju? Šta u stvari predstavlja poruka „Boka Bokeljima“?.

Bokeški Forum je organizacija, nadvjerska, nadnacionalna, čiji je osnovni cilj očuvanje bokeškog identiteta, kulture i tradicije i spriječavanje daljeg pljačkanja Boke, koju oni koji je očigledno najmanje i znaju i cijene, doživljavaju kao područje za pokrivanje svih mogućih gubitaka i loših investicija.

Bokeški Forum nikada neće prerasti u političku stranku, jer ne želimo da partijskim okovima stegnuti izgubimo širinu, ljepotu, individualnu nezavisnost uhvaćenu u okove partijskih stega. Ali, Bokeški Forum izaći će,vjerovatno, na lokalne izbore, sa željom da glasom u tivatskoj (a nadamo se i glasom u drugim bokeškim skupštinama) ustanemo u odbranu Boke i bokeških interesa čvrsto se obavezujući da ostanemo vjerni osnovnim principima vrijednim Boke. Vrijednim života !!!

To prije svega znači beskompromisnu borbu protiv surovih i diskriminatorskih zakona Morskog dobra, protiv pljačkaših poreza na nepokretnosti, protiv privatizacije preduzeća koja lako mogu da funkcionišu kao javna, čime bi se obezbijedila i zarada i otvorila radna mjesta za domaće stanovništvo. Zar su Tivćani, zar su Bokelji nesposobni da sami upravljaju autobuskom stanicom ili sjutra parking servisom? Naravno da nisu, neko jednostavno od toga i te kako ima vajde, a ceh plaćaju Bokelji.

Poruka „Boka Bokeljima“ je poziv i apel, praktično molba upućena svim dobronamjernim ljudima da sačuvaju bokešku autentičnost, pri čemu posebno ističemo da biti Bokelj ne znači roditi se u Boki, nego je poštovati i cijeniti sa svim njenim specifičnostima.

Došlo je tako u Tivat i Boku mnogo ljudi koji su je svojim radom i dušom oplemenili. Na žalost ima i onih čije porodice u Boki žive vjekovima, a nisu Bokelji, jer Boku vole debljinom svoga novčanika. Bokeški Forum i takve lako prepoznaje. I oni jesu neprijatelji Bokeškog foruma. Jer su i neprijatelji Boke !

Bokeški Forum
Bokeški Forum

Javno se obavezujemo, da nikada nikakve predizborne i postizborne koalicije nećemo i ne možemo praviti sa onima koji Boku djele kao prćiju, koji nam oporezuju ono što nam nisu poklonili niti pomogli da napravimo, već naprotiv… Žele da nam uzmu ono što su generacije prije nas krvavim radom stekle i ostavile nam da čuvamo. Sa onima koji su vještački izazivali podjele kako bi lakše vladali i krčmili našu imovinu. Sa onima kojima je Boka samo krava muzara, a ne podneblje koje baštini više od 70 % kulturnog blaga Crne Gore. Zato, apel „Boka Bokeljima“ nije i ne može biti diskriminatorski, jer uključuje sve one koji Boku doživljavaju kao svoj dom, kao mjesto na kom su se susrele nacije, vjere i kulture, da grade sebi život dostojan čovjeka.

Predsjednik Bokeškog Foruma

Doc.dr Andrija Petković

Najčitanije