17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Barke stavili u svojevrstan koncentracioni logor

Kalimanj

“U moru neshvatljivih ideja lokalne vlasti svijetlo dana je na zaprepaštenje i razočaranje građana Tivta ugledala još jedna. Postavljanje gvozdene ograde oko Lučice Kalimanj valjda je samo onome ko baš ništa ne zna o istoriji Tivta i ambijentu Boke razumljivo. Svima ostalima razlog više za čuđenje.

Barke, koje su decenijama u ovoj lučici izgledaju kao da su protiv svoje volje stavljene u svojevrstan koncentracioni logor” – kaže se u saopštenju Bokeškog foruma.

Pitanje koje se naravno samo po sebi nameće je: zašto je ovo bilo potrebno? Dva su odgovora: ili je u pitanju potpuno nerazumjevanje stvarnih potreba Tivta ili je riječ o klasičnom “namještanju posla” nekoj za vlast interesantnoj firmi. I u jednom i u drugom slučaju, a u oba su se lokalni mešetari na vlasti dokazali, sve je moralo i moglo drugačije. Novac se dotičnoj firmi bar mogao dati u cilju realizacije nekog zaista potrebnog projekta: gradnju vrtića, igrališta… U koncentracioni logor nije trebalo stavljati barke. Mogli su svo to gvožđe upotrijebiti da zagrade stoku koja u Gradiošnici upada u tuđa dvorišta i tamošnjim domaćinstvima nanosi štetu.

Nadzorne kamere sasvim su dovoljne da se vlasnici barki i brodova u Lučici zaštite od eventualne pljačke, a ako su već fizički željeli da odvoje tu cjelinu, onda su našem bokeškom ambijentu mnogo primjerenije žardinjere i sadnice recimo ruzmarina.

Ovako Tivat postaje prepoznatljiv i po tome što iz dana u dan po neki njegov dio postaje geto u kojem se zabranjuje pristup. Ako je i od ovakve zle vlasti, zaista je previše” – poručuju iz Bokeškog Foruma.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije