16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum apsolutno podržava inicijativu formiranja Zajednice bokeških opština

Bokeški forum

Bokeški Forum apsolutno podržava inicijativu na kotorskom sastanku o formiranju Zajednice bokeških opština, sa iskrenom željom da ubuduće i predstavnici tivatske i hercegnovske opštine budu uključeni u razgovore. Jer, bez ove dvije opštine sigurno neće biti moguće realizovati ideju koja je u programu Bokeškog Foruma još našeg osnivanja – snažne i decentralizovane Boke, ujedinjene oko čuvanja bokeških interesa, kulture i identiteta.

Nadamo se iskreno da ovo nije samo šarena laža i predizborna aktivnost uoči lokalnih izbora u Herceg Novom.

S tim u vezi, pozivamo Vas da realizujete i ostale ideje koje se nalaze u našem programu: ukidanje JP „Morsko dobro“, stopiranje devastacije bokeške obale i nelegalnog bogaćenja privilegovanih tajkuna bilo da dolaze od strane vlasti ili opozicije, formiranje bokeške Skupštine kao najvišeg zakonodavnog tijela Boke i sve ostalo što bi Vam moglo koristiti. Program BF Vam stoji na raspolaganju da prepišete i sve ostale tačke, jer pravim Bokeljima nije važno ko  dobre ideje realizuje, već njihovo sprovođenje u dijelo.

Pri svemu ovome dajemo Vam za pravo da zanemarite riječi velikog Nikole Tesle upućene Edisonu: Nije mi žao što drugi kradu moje ideje, nego mi je žao što nemaju svoje – kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

Najčitanije