15 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeljska noć u subotu 20.avgusta

Bokeljska noć
Bokeljska noć

Tradicionalna manifestacija Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, biće održana u subotu, 20. avgusta 2016.godine, sa početkom u 21 sat.

Selekcijom stručno – tehničke komisije,  kriterijume konkursnih uslova ispunile su 43 barke,  koje će svoj defile izvesti u akvatoriju kotorskog zaliva. Zajedno sa jedrilicama Jedriličarskog kluba  „Lahor“  barke će se  predstaviti u tri kruga.

Tokom trećeg đira, stučni žiri će proglasiti najbolje kreacije, nakon ćega će uslijediti veliki muzički vatromet sa mora, koji je prvi put izveden tokom prošlogodišnje Bokeljske noći.

Bokeljska noć 2015.
Bokeljska noć 2015.

Ukupan fond nagrada je 4.000 eura. Nagrada za prvu barku iznosi 1.500,00, za drugu 1.000  za  treću 500 eura, a preostalih  1.000 eura planiranoje za specijalne nagrade žirija.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na Rivi, na glavnom gradskom parkingu, koncertom popularnog pjevača Petra Graša.

Organizator je Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, a suorganizator lokalna Turistička organizacija. Pokrovitelj je Opština Kotor. Bokeljku noć su pomogli Ministarstvo kulture i Ministarstvo održivog razvoja iturizma  Crne

Najčitanije