Bokeljska noć u subotu 19.avgusta

Bokeljska noć 2015.

Tradicionalna manifestacija Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, biće održana u subotu, 19. avgusta 2017.godine, sa početkom u 21 sat, a njen početak najaviće kotorska Gradska muzika.

Zajedno sa jedrilicama Jedriličarskog kluba „Lahor“ okićene barke će se  predstaviti u tri kruga i konkurisaće za nagrade.

Tokom trećeg đira, stučni žiri će proglasiti najbolje kreacije, nakon ćega će uslijediti veliki vatromet.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na trgovima po Starom gradu, a najaviće je defile Gradske muzike.

Uz bogatu morsku trpezu, uz ribu i vino koji će obilježiti ovogodišnju feštu nad feštama, domaći i furešti biće u prilici da užvaju u koncertima klape „Bonaca“ i grupe „Teška industrija“na glavnom gradskom trgu.

Bokeljska noć 2015.

Na pjaci Svetog Luke nastupiće Whoo See uz DJ Mono i DJ Zgoobidan.

Ostali trgovi rezervisani su za lokalne muzičke grupe : Bend Sinhro, Ansambl Toć, The grupu, Modern pop kvartet, Acustic teraphy, The Unexpected, Muzički sastav Škuribanda i klapu Incanto.

Bokeljska noć, ima status nematerijalnog kulturnog dobra.

Organizator je Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, a suorganizator lokalna Turistička organizacija. Pokrovitelj je Opština Kotor.

 

Podijeli

1 komentar

  1. ” BOKELJSKA NOĆ “, dio svjetske kulturne baštine, kao i ” FAŠINADA”, pripadaju ” živoj ” kulturnoj baštini, koja pobuđuje interesovanje i do 30 000 posjetilaca ( ” Bokeljska noć” ). Rijetka, preko pet vjekova stara tradicija, ” FAŠINADA “, koja nije prekidana ni u najtežim, ratnim danima. No, i pored navedenih činjenica, nijesam pročitao o učešću Ministarstva kulture u troškovima navedenih manifestacija. Nije valjda: ” Nama tretman, a vama troškovi”. Pa, zar to ne potvrđuje i srušeni dio gradskih bedema?
    Nevjerovatno!
    Nikola

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.