Bokeljska noć 2015.

Bokeljska noć
Bokeljska noć

Tradicionalna manifestacija Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, biće održana u subotu, 22. avgusta 2015.godine, sa početkom u 21 sat, kada će 39 barki, u tri đira, zajedno sa jedrilicama Jedriličarskog kluba „Lahor“ prodefilovati akvatorijem ispred drevnog Kotora.

Tokom trećeg đira, stučni žiri će proglasiti najbolje kreacije, nakon ćega će uslijediti veliki muzički vatromet sa mora, koji se prvi put izvodi u Crnoj Gori.

Fond nagrada je 4.000,00 eura. Nagrada za prvu barku iznosi 1.500,00, za drugu 1.000,00 za treću 500,00 eura, a preostalih 1.000,00 eura planirane su za specijalne nagrade žirija.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na rivi, na glavnom gradskom parkingu,koncertom Zlatka Pejakovića.

Bokeljska noć
Bokeljska noć

Na dan održavanja „Bokeljske noći“ glavni gradki parking na rivi neće biti u funkciji.

Organizator manifestacije je Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, a suorganizator lokalna Turistička organizacija. Pokrovitelj je Opština Kotor.

Bokeljska noć zaštićena je kao nematerijalno kulturno dobro od nacionalnog značaja. Jedinstvenost ove manifestacije potvrđuje se činjenicom da joj nema slične na području Crne Gore, njenom užem i širem okruženju.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.