17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Boka – Skupštinska zasjedanja

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Dvadeseta redovna sjednica Skupštine Opštine Tivat održaće se danas sa obimnim dnevnim redom od čak 35 tačaka. Među najbitnijima je izvještaj gradonačelnika Ivana Novosela (DPS) o prošlogodišnjem radu organa lokalne uprave, kao i program uređenja prostora za ovu godinu.

Pred odbornicima će se naći i izvještaji o radu tivatskih obrazovnih i institucija socijalne zaštite, policije , „Morskog dobra“, Poreske i Uprave za nakretnine za prošlu godinu, a raspravljaće se i o radu Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave, te informaciji o realizaciji jendogošinjeg akcionog plana unapređenja energetske efikasnosti.

Lokalni parlament treba da imenuje i nekoliko novih članova Upravnih odbora Komunalnog preduzeća i Vodovoda, kao i da da saglasnost na imenovanje Vojislava Kaluđerovića (SDP) za poslovnog, odnosno Dragana Lakovića (DPS) za umjetničkog direktora Centra za kulturu Tivat. Predmet pažnje odbodnika biće i Elaborat o javnim parkiralištima i izmjena odluke koja reguliše način gazdovanja i korištenja javnih parkirališta u gradu.

U kotorskoj Opštini dvadeset peta Sjednica Skupštine, biće održana u utorak. Na dnevnom redu biće: Izvještaj o radu Predsjednika Opštine Kotor za 2014. godinu sa Izvještajem o ostvarivanju funkcija lokalne samouprave, Predlog odluke o prodaji zemljišta radi proširenja stubnih mjesta Crnogorskom elektroprenosnom sistemu , Predlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Turističke organizacije, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za prošlu godinu Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora i Turističke organizacije Kotor, Program kulturnih manifestacija u opštini Kotor za ovu godinu kao i Izvještaj o radu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore za Kotor, Herceg Novi i Tivat za 2014. godinu.

Nastavak Skupštine u hercegnovskoj Opštini zakazan je za srijedu na kojoj će biti riječi o aktuelnim privatizacijama i zaduživanju opštine u iznosu od milion eura.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije