16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Boka Kotorska – zatvoren put na Luštici, Krašići – Zabrđe

Vrijeme - zima
Vrijeme – zima

U Herceg Novom je u kasnim popodnevnim i večernjim satima snijeg  nastavio da pada. Temperatura je trenutno oko nule, a prema najavama  meteorologa tokom noći će biti do -4 sepena Celzijuseva.

Dionica puta Krašići-Zabrđe, na poluostrvu Luštica, zbog leda je  zatvorena za saobraćaj, do sutra kada će biti očišćena. Mole se  građani da koriste alternativne putne pravce.

Ekipe “Stambeno-komunalnog”, “Čistoće”, “Vodovoda i kanalizacije”,  kooperantskih firmi, kao i službi komunalne policije i zaštite i  spasavanja su na terenu i neprekidno rade na čišćenju i nasipanju  saobraćajnica. Sva raspoloživa mehanizacija je u upotrebi, kazao je  sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi Ilija  Peulić.

Radnici “Crnagoraputa” održavaju pravce ka graničnim prelazima sa  Hrvatskom, Debelom Brijegu i Konfinu. Bez prestanka se radi na čišćenju putnog pravca prema Trebinju i  puteva prema podorjenskim selima. Sve ekipe će posao nastaviti tokom noći, kako bi saobraćajnice  održali prohodnim i posuli da spriječe stvaranje leda.

Apelujemo na građane da obrate posebnu pažnju zbog poledice na  teritoriji cijelog grada, naročito na nizbrdicama i stepeništima.

Korišćenje zimske opreme za sve učesnike u saobraćaju je obavezno.

Građane molimo da se suzdrže i na put ne kreću bez prijeke potrebe. Još jednom sve pozivamo da svoje prijave upućuju putem „Sistema  48“, pozivom na broj telefona 19800, poručuju iz Sekretarijata za komunalne poslove opštine Herceg –Novi.

Najčitanije