12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Bogata ljetnja sezona u Luštica Bay

Luštica Bay

Uzbudljiva ljetnja sezona ispunjena koncertima, izložbama fotografija, umjetničkih postavki, operskim večerima i drugim kulturnim dešavanjima, ali i golf takmičenjima i treninzima, te sportskim obukama, planirana je za predstojeće mjesece u novom turističkom naselju Luštica Bay nadomak Tivta.

Kompleks koji se razvija na tivatskom dijelu poluostrva Luštica polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu, a obilje raznih kulturnih, sportskih i zabavnih dešavanja koja će se odvijati na raznim lokacijama u kompleksu, golf vježbalištu i na moru omogućiće posjetiocima i stanovnicima da uživaju u ljetu i jedinstvenom pejzažu. Kompanija Luštica Development koja gradi Lušticu Bay, i ove godine podržava tri renomirane kulturne manifestacije u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu, i to: Operosa Montenegro festival, međunarodni festival KotorArt, i pozorišni festival Purgatorije. Ovi će festivali dio svojih događaja izvesti u Luštica Bay-u.

Umjetnička izložba crnogorskog fotografa Đorđa Živaljevića biće upriličena sredinom jula, dok se već 3.jula očekuje izložba poznatog japanskog fotografa Yuya Matsuoa. Drugi po redu koncert pod nazivom “Miloš Invites” na kom će proslavljeni crnogorski gitarista, ekskluzivni umjetnik Dojče gramofona i stalni gost međunarodnog festivala KotorArta, Miloš Karadaglić u Luštica Bay-u predstaviti svoje sjajne ovogodišnje goste – sopranistkinju Pumezu Mačikizu i gudački kvartet “Strings Attached”, biće održan četvrtog avgusta. Festival opere – Operosa, publici u Luštica Bay-u, predstaviće „Crnogorske dive“, kako je nazvan performans tri sporana: Marijane Šovran, Milice Milanović i Olivere Tičević iz Kotora, Risna i Bijelog Polja. One će izvesti poznate arije Vivaldija, Mocarta, Belinija, Verdija, kao i operne duete Vivaldija i Mocarta. Muzička pratnja ovog uzbudljivog izvođenja biće poznati gudački kvartet “Rocher” iz Beograda, na čelu sa Radmilom Vardalić.

Večeri filma, te predstave iz korpusa Purgatorija i Kotorskog festivala pozorišta za djecu takođe će se održati tokom jula i avgusta.

Tradicionalna golf takmičenja počeće 30. juna. I ove godine stanovnici Luštica Bay-a, njihove porodice, gosti i posjetioci takođe imaju priliku da pohađaju časove golfa za djecu i odrasle, jedrenja i veslanja na dasci.

Najčitanije