12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Bogat julski kalendar događaja u Porto Montenegru

Pijaca domacih proizvoda
Pijaca domacih proizvoda

Matična luka za superjahte i luksuzno nautičko naselje Porto Montenegro u Tivtu i ovog jula svojim bogatim kalendarom događaja animiraće ljubitelje putovanja iz svih krajeva svijeta.

„Hotel „Regent Porto Montenegro“, bazenski kompleks Porto Montenegro Jaht kluba, noćni klub „Platinum“, brojni događaji, regate, svojevrsni art-punktovi u promenadi naselja, kreiraju upečatljiv identitet tivatske marine kao najuzbudljivije šik destinacije na crnogorskoj obali.“- kazao je juče PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić podsjećajući da je  PMYC bazen je ovog ljeta uvršten, od strane renomiranog magazina „Hero & Leander“, na listu najljepših bazena svijeta.

„Noćni klub „Platinum“, i ove godine donosi sofisticiranu dimenziju noćnog života i zabave – kao član prestižne asocijacije najekskluzivnijih restorana i klubova na svijetu „The World’s Finest Clubs“, ovaj klub će svakog vikenda biti prava „mašinerija u industriji zabave“. Velika žurka zakazana je i za 14. jul kada će nastupiti DJ Twins.“-istakao je Kalezić.

Prema njegovim riječima Porto Montenegro će ovog jula biti stjecište savremene svjetske umjetnosti. Izložba pod nazivom „Mediteranski ciklus: Odsustvo prisustva“, autora Sava Pekovića, biće postavljena do 17. jula u Zbirci pomorskog nasljeđa. Već 18. jula na istom mjestu biće prezentovana umjetnost poznatih crnogorskih umjetnika, braće Mladena i Željka Đurovića. Njihova izložba inspirisana je ženom, koja predstavlja čuvara ličnih i istorijskih impresija, a biće postavljena do kraja jula.  Nastup kvarteta „Vollmond“ zakazan je za subotu 9. jul, u 21:30 sati ispred Zbirke pomorskog nasljeđa. Ovaj kvartet je sastavljen od mladih profesionalnih muzičarki koje su članice Crnogorskog simfonijskog orkestra i Beogradske filharmonije.

Jedrenje Porto Montenegro
Jedrenje Porto Montenegro

Gosti Porto Montenegra uživaće u i selekciji radova vodećih crnogorskih galerija: nova umjetnička postavka podgoričke galerija „Pizana“, sa sekcijom radova „Urbana utopija“ akademske slikarske Svetlane Dragović, biće otvorena u subotu 16. jula.  Zidove korporativne zgrade kompanije „Adriatic Marinas“  u nekadašnjem Domu Vojske na Seljanovu, krasiće nova selekcija radova crnogorskih umjetnika galerije „Konsul“ – svečano otvaranje izložbe zakazano je za ponedeljak, 18. jul.

Porto Montenegro - Foto Boka News
Porto Montenegro – Foto Boka News

„U cilju promovisanja crnogorske autohtone gasto tradicije, manifestacija „Pijaca domaćih proizvoda“, druga po redu ovog ljeta, biće organizovana u subotu 23. i nedjelju 24. juna na glavnoj promenadi kroz nautičko naselje, od zgrade „Teuta“, u periodu od 17 do 22 sata. Svi posjetioci će uživati u degustaciji organskih autohtonih proizvoda iz svih krajeva Crne Gore: od suvog voća, meda, rakija, sokova, džemova, bistrih sokova do maslinovog ulja. Ljubitelji jedrenja uživaće i ovog mjeseca u sesijama na BLU26 jedrlicama i časovima jedrenja za najmlađe srijedom i Twilight sesijama četvrtkom. Velika Arsenal Cup jedriličarska regata, otvorena za sve klase, a biće organizovana u subotu 9. jula, i okupiće zanimljivu flotu i profesionalce u jedrenju.”- nabrojio je Kalezić.

Izvor:S. L.

Najčitanije