12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Black Mystery Saše Kekovića u problemima na Viškoj regati – foto

Proteklog vikenda  održana je “Viška regata”,  koju je pratilo olujno jugo, od preko 35 čv. Utiske nam je prenio jedan od učesnika regate, Saša Keković, koji je kao kormilar jedrilice “ Black Mystery” osvojio 14. mjesto, javlja radio Herceg-Novi.

-Imali smo problema sa jedrom, koje je na kraju puklo. Slike broda izašle su na svim naslovnim stranicama najpoznatijih svijetskih medija koje prate jedrenje.

Regata je trajala  dva dana, prvi dan od Splita do Visa, a drugog dana nazad. Drugog dana bio je  jak sjeverozapadni vjetar, koji nem je napravio problem, zbog kojeg nijesmo ostvarili dobar plasman. Ekipa “Black Mysteryja” bila je pojačana  našim olimpijcem Milivojem Dukićem.

Pored njega posadu su sačinjavali Kisin Ognjen , Miodrag Konjević,  Kukoljac Georg, Darko Budec , Pušic Ivan, Todor Tušup i Samardžić Nikola.  Posada našeg broda na kraju je završila na 14. mjestu sa ukupno 160 brodova, rekao je Saša Keković i dodao.

Black Mystery
Black Mystery

Na ovom takmičenju su bili jedriličari sa olimpijskim medaljama, bilo je pravo uživanje biti dio ove regate. Sve u svemu, ne treba propuštati ove regate koje donose iskustvo više. Iz našeg kluba bile su još tri posade  dok su  dvije bile iz Kotora.

Najčitanije