15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

„Black Mystery“ osvojio „Fašinada Kup“

Najbrža regatna jedrilica u Crnoj Gori, impozantni krstaš „Black Mystery“ klase RC44, sa skiperom Sašom Kekovićem, opravdao je svoju reputaciju u ponovno je trijumfovao na najprestižnoj zalivskoj regati – „Fašinada Kupu“. Regata je jedrena protekla dva dana u akvatorijumu Boke Kotorske na ruti između Perasta i Tivta i nazad. I ove godine „Fašinada Kup“ je okupio veliki broj takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Rusije i Monaka.

Nakon dvije etape „Black Mystery“ koji se takmiči pod zastavom JK „Jugole Grakalić“ iz Herceg Novog, jer je oba puta prvi stigao na cilj od ukupno 39 jedrilica koje su nastupile na regati. „Black Mystery“ je i pobjednik regate u svojoj klasi MAXI, ispred broda „Angelo Rosso“ iz JK „Jovo Dabović“ iz Baošića.

U klasi VI trijumfovala je jedrilica „Alexander“ sa skiperom Ilijom Belanom iz tivatskog JK „Delfin“, a brod tog kluba „Pearl“ sa skiperom Stanislavom Jasinovskim pobijedio je u klasi VII. U klasi VIII najbrži je bio Krsto Todorović na brodu „jelena“.

Fašinada kup 2015.
Fašinada kup 2015.

Među jedrilicama klase BLU26 pobijedio je brod skipera Bojana Grega iz JK „Galeb“ iz Rijeke, u klasi V trijumfovao je brod „Galeb“ skipera Frana Tripovića iz tivatskog „Delfina“, dok je u klasi IV najbrža bila jedrilica „Regina 2“, skipera Nikole Zečevića iz Cavtata. U klasi III pobijedio je brod „Mr Tromb“ sa Momirom Nikolićem iz kotorskog JK „Lahor“ za kormilom, u klasi II najbolja je bila „Duna“ skipera Ljubomira Pantića iz JK „Jugole Grakalić“, dok je njegov klupski drug Vjislav Lucić bio najbolji u klasi I sa jedrilicom „Mali sutorinski prdo“. U klasi Hobbie Cat pobijedio je Nebojša Stjepčević, dok je kod katamarana najbrži bio brod M 32 sa Stefanom Dabinovićem za kormilom.

U klasi ojedrenih tradicionalnih drvenih barki, pobijedila je arsenalka „Lana“ za čijim je kormilom bio Boško Grabić iz JK „Delfin“ Tivat.

Fašinada kup 2015.
Fašinada kup 2015.

Regata „Fašinada Kup“ koja se već 13-tu godinu za redom priređuje u dane najveće pučke svečanosti u Boki – čuvene peraške «Fašinade», opravdala je renome najprestižnijeg bokeljskog jedriličarskog takmičenja. Regata koju je uspješno organizovao kotorski JK “Lahor” u saradnji sa Porto Montenegrom i brojnim sonzorima, bila je velika turistička atrakcija jer je veliki broj gledalaca sa plovila i sa obale, posmatrao nadmetanje jedrilica i njihovoh vještih skipera u izuzetno atraktivnom ambijentu zaliva Boke. Nagrade najboljima dodijeljene su preksinoć na svečanosti na Trgu Svetog Nikole u Perastu.

Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije