“Black Mystery” najbrži brod na regati

Jedriličarska regata povodom 84-te godišnjice školskog broda “Jadran”

Povodom 84-te godišnjice rođendana školskog broda “Jadran”, Mornarica Vojske Crne Gore i njen Jedriličarski klub “Mornar”, u akvatorijumu Tivatskog zaliva priredili su jedriličarsku regatu na kojoj je učešće uzeo veliki broj domaćih, ali i stranih nautičara.

U klasi 2 najbrži je brio brod “Sektra” sa skiperom Zoranom Lauševićem iz JK “Jugole Grakalič” iz Herceg Novog, dok je u klasi 4 pobijedio brod “Medusina” iz istog kluba, sa Jovicom Rašovićem za kormilom.

Jedrilica “Oxygen” sa skiperoom Aleksandrom Doretićem iz JK “Jovo Dabović” iz Baošića bila je najbolja u klasi 5, dok je u klasi 7 trijumfovao krstaš “Black Mystery” iz hercegnovskog JK “Jugole Grakalić” sa Aleksandom Sašom Kekovićem za kormilom.

Među jedrilicama klase “Toffinou 9.5” najbolji je buio brod “Berty” sa skiperom Tomom danielsom iz Porto Montenegro Yacht Club-a iz Tivta. U klasi J70 pobijedio je takođe brod Porto Montenegro Yacht Club-a,  jedrilica “Tara” sa Edvardom Danielom za kormilom, dok je u klasi “Ojedrene barke” najbolja bila “Šajka” Miroslava Orloa.

Ukupno najbrži brod na regati bio je krtaš “Black Mystery” tipa RC44 sa najtrofejnijom našim skiperom Sašom Kekovičem.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.