9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Bijela – počelo asfalitiranje puta od hotela Park do Delfina

Asfaltiranje, Bijela

U Bijeloj je danas počelo asfaltiranje donjeg puta, na dionici između hotela „Park“ i „Delfin“. U proteklom periodu izvršeni su pripremni radovi, kako bi se danas počelo asfaltiranje.

Radove su obišli potpredsjednik Opštine Dragan Janković i sekretar za komunalne djelatnosi i ekologiju Ilija Peulić.

Potpredsjednik Janković istakao je da je uložen značajan napor na prevazilaženju problema kako bi asfaltiranje na rivijeri počelo, te izrazio zadovoljstvo što se u tome uspjelo. Kako je kazao, nažalost nije prva godina da se ovo pitanje rješava neposredno pred sezonu, ali važno je da će posao biti završen prije najvećih gužvi i nada se da se ovakve situacije neće javljati u godinama koje dolaze.

U proteklom periodu asfaltom je presvučena i magistrala u Zelenici. Tokom narednih dana ekipe treba da završe posao u Bijeloj i presele se u Baošiće i Đenoviće, kako bi u što kraćem roku u ovim priobalnim mjestima bio postavljen prvi sloj asfalta.

Ukupna vrijednost ovih radova iznosi oko 160 hiljada eura.

Asfaltiranje, Bijela

Posao asfaltiranja dionica u čiji trup su postavljene vodovodne i kolektorske cijevi obavlja kompanija „Mehanizacija i programat“ AD Nikšić, na osnovu ugovora o cesiji koji su sklopili sa izvođačem, firmom „Celtikcioglu“ i Društvom za izgradnju vodovodjne i kanalizacione infrastrukture u opštini Herceg Novi.

 

Najčitanije