Bijela: Mladunče divlje svinje, biježeći od požara, uginulo u moru

foto čitalac

U moru u blizini Osnovne škole “Orjenski bataljon” u Bijeloj jutros su mještani i turisti primjetili mladunče uginule divlje svinje.

Pretpostavlja se da je divlja svinja tražeći spas od požara sa Luštice pokušala da prepliva zaliv i da se utopila.

Požari koji danima gore na Luštici, najvjerovatnije su uticali i na brojne životinjske vrste na tom poluostrvu. Kakve su i kolike razmjere , tek treba da se utvrdi, kažu stručnjaci. Većina je skeptična da će to i biti urađeno.

Divlja svinja (lat. Sus scrofa), bliski je rođak domaće svinje, živi u čoporima uglavnom oko vlažnih šuma. To je krupna divlja životinja koja se dosta lovi jer je u nekim zemljama jako brojna. Za tu brojnost je zaslužan veći broj mladih i vrlo malo prirodnih neprijatelja. Izuzetno brzo trči, ali dobar je i plivač. Odrasli primjerci mogu biti visoki od 90-100 cm, a dugački od 120-160 cm.

Gradska “Čistoća” je uklonila uginulu životinju.

IzvorS.K.
Podijeli

2 Komentari

  1. U nedelju ujutro oko 10,30sati u Perastu na magistelanom putu mladunce divlje svinje bezglavo he jurilo izmedju automobile.Bill he Costa ocevidaca.

  2. e pa đto vi je jadni nebili pa viditeli koliki ke mali ti diblji pračić..e pa i da je duplo viši nebi mogo IZ Luštice preplivati na drugu bandu ni sa dvija blika PAJ blitve…pa još nema force….a može bit da se izmežu kuća izgubio i jado pošo dreto umore…a može bit da su ga domaći KUČKI ćerali …pa nije imao đe nego umore…..đurica amsterdam.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.