Bijela – Litvanci kupili veliki dok za 11 miliona eura

Bijela
Bijela foto Boka News

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela Žarko Ostojić juče je, pred notarom Tamarom Marić, u Herceg Novom ovjerio ugovor o prodaji dijela imovine “velikog doka” sa kupcem iz Litvanije, koga zastupa agencija Abako iz Bara, AB “Vakaru Laivu Gamikla”.

Postignuta cijena na drugom javnom oglasu za navedenu imovinu iznosi 11 miliona eura, koja će, na račun stečajnog dužnika, biti uplaćen najkasnije do 5. juna kazao je Ostojić listu Dan.

Po njegovim riječima, slijedi procedura odobrenja Nacrta za djelimičnu diobu, nakon čega će biti izvršena isplata utvrđenih potraživanja povjerilaca prvog i drugog isplatnog reda, a nakon toga djelimična isplata povjerilaca trećeg isplatnog reda.

Stečajna uprava počela je pregovore sa drugorangiranom kompanijom na tenderu za prodaju doka, nakon što je prvorangirana, estonska kompanija Baltik art odustala od kupovine početkom maja.

Trećerangirana na tenderu za kupovinu velikog doka bila je turska kompanija, brodogradilište Hat San, koja je ponudila 9,1 milion eura. Stečaj u Jadransko brodogradilište uveden je na zahtjev Poreske uprave u julu prošle godine zbog duga od oko šest miliona eura.

Fond za obeštećenje u toj kompaniji posjeduje 31,67 odsto udjela u Brodogradilištu, Fond PIO 22,43 odsto, a Zavod za zapošljavanje 7,48 odsto akcija.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.