12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Bijela – bivši radnici traže isplatu otpremnina

Bijela - JBB foto Boka News
Bijela – JBB foto Boka News

Bivši radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela, njih 64, zahtijevaju da im, kao i njihovim kolegama, bude isplaćeno 512 hiljada eura za otpremnine.

Oni su se u ponedjeljak ponovo okupili ispred kapije preduzeća, kako bi nadležnima skrenuli pažnju i ubrzali odluku o isplati ovog potraživanja.

Opunomoćeni predstavnik te grupe radnika, Milivoje Bojanović, naveo je da su od 23. septembra u stalnoj komunikaciji sa nadležnim u Ministarstvu saobraćaja i imaju čvrsta uvjeravanja da će uskoro biti isplaćeni.

On je podsjetio da je 201 radnik već dobio otpremninu, kao i da su preostala 64 ušla u socijalni program koji je u dva navrata usvojila Vlada Crne Gore.

„Dogovorili smo se da se ponovo obratimo ministru saobraćaja i pomorstva Ivanu Brajoviću da resorno Ministarstvo ubrza proces isplate. Ministar je obećao da će krajnji rok biti Nova godina, ali pošto je upoznat sa našim socijalnim kartonom, nadamo se da će svaka prepreka biti prevaziđena i da ćemo naša potraživanja dobiti ranije“, rekao je Bojanović.

On je kazao i da bivši radnici Brodogradilišta nijesu u istom rangu sa penzionerima Kombinata aluminijuma (KAP), koji su u nadležnosti Ministarstva ekonomije.

 

Najčitanije