9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Bijela – 7. Sajam masline i vina

Bokeška maslina
Bokeška maslina

Maslinarsko društvo „Boka“ organizuje sedmi po redu, Sajam masline i vina u Bijeloj u sklopu Praznika mimoze, 14. i 15. februara.

Dvodnevni Sajam masline i vina kojeg tradicionalno organizuje Maslinarsko društvo Boka, ima za cilj promociju i popularizaciju domaćeg maslinovog ulja, vina kao i drugih proizvoda mediteranske ishrane (sir, pršut, med, proizvodi od maslina…) ali i okupljanje, edukaciju i informisanje proizvođača i potrošača.

Manifestacija svojim sadržajem obogaćuje turističku ponudu Herceg Novog, Bijele i čitave Boke te doprinosi afirmaciji poljoprivredne proizvodnje, seoske sredine i Opštine Herceg Novi.

Promotivno-prodajna izložba proizvoda, isključivo domaćih proizvođača, upisanih u registar proizvođača kod Ministarstva poljoprivrede, Fitosanitarne uprave i Opštinske službe, biće svečano otvorena 14. februara, od 9. -18. sati i 15. februara od 9. – 14. sati.

MD Boka
MD Boka

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da posjetite Sajam u Bijeloj i uživate u domaćim proizvodima i druženju sa proizvođačima. Očekujemo bogatu ponudu i dobru posjećenost, kaže se u sopštenju iz Maslinarskog društva „Boka“.

Pokrovitelj Sajma masline i vina je Opštine Herceg – Novi.

PROGRAM:

13.februar – petak

U prostorijama MZ Bijela ili Centra za kulturu u 19 sati održaće se Veče posvećeno maslini i znamenitim Bijeljanima u čiju se slavu, svake godine posadi jedna maslina u Parku masline u Bijeloj, duž šetališta.

14.februar – subota

 9.00 -18.00 Sajam je otvoren za posjetioce

10.30 Svečano otvaranje manifestacije i Sajma, uz prigodan zabavni program na platou ispred (ili unutar ako bude kiše) zgrade Centra za kulturu

11.30 Đačka radionica: Maslinarstvo za najmlađe – Prezentacija:,,Maslina svuda oko nas” Učestvuju osnovci, članovi ekološke sekcije O.Š.Nikola Đurković iz Radanovića sa nastavnicima i osnovci iz O.Š. i Doma u Bijeloj.

13.00 Otvaranje izložbe likovnih radova umjetnika R.Kovačevića

14.00 Radionica za maslinare – Razmjena iskustava maslinara na temu ,,Aktuelni problemi u maslinarskoj proizvodnji”

Učestvuju: Maslinari iz svih krajeva Boke Kotorske i šire predstavnici Savjetodavne službe, predstavnici Biotehničkog fakulteta iz Podgorice.

15.februar – nedjelja od 9-14.sati  Sajam je otvoren za posjetioce

Najčitanije