Biciklom od Herceg Novog do Kamenog u sklopu Evropske nedjelje mobilnosti

 foto - Agencija za razvoj i zaštitu Orjena
Foto – Agencija za razvoj i zaštitu Orjena

Nova biciklističko-pješačka staza Kotobilj-Kameno, čije uređenje je donirao UNDP, biće simbolično otvorena u nedelju, 18. septembra za kada je zakazana vožnja biciklom od Igala do Kamenog, u sklopu obilježava Evropska nedelja mobilnosti – od 16. do 22. septembr.

Start je zakazan je za 12 sati u Igalu, na raskrsnici Ribarske i Ulice Sava Ilića, a finiš oko 13 sati u selu Kameno.

Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) je od ove godine nacionalni koordinator kampanje koja se realizuje u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, uz podršku EU Info centra, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva ekonomije, NVO „Biciklo.me“, opština i nevladinih organizacija.

Cilj kampanje je da podstakne lokalne vlasti da uvedu i promovišu mjere održivog transporta i pozovu ljude da koriste alternativne načine prevoza.

 foto - Agencija za razvoj i zaštitu Orjena
foto – Agencija za razvoj i zaštitu Orjena

Na startu učesnike će pozdraviti Fiona Mekluni, predsjednica UNDP-a Crna Gora, a kako doznajemo jedan od učesnika vožnje biće i direktor Agencije za razvoj i zaštitu Orjena Željko Starčević.

Organizatori

 

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.