14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Biciklom od Herceg Novog do Beograda

Stevan Lučić foto RHN

Novljanin Stevan Lučić bicikolom za četiri dana prešao 530 km od Sutorine do Beograda. Stevan se jutros autobusom vratio iz Beograda u Herceg Novi gdje su ga dočekali članovi porodice i prijatelji.

Na put je krenuo u petak 13. oktobra u 6.00 sati, a u Beograd je stigao juče, utorak 17. oktobar u 16.10 sati. Nakon više vožnji oko Bokokotorskog zaliva pa i nekoliko do Podgorice, vrijeme je bilo da krene na duže staze, kazao je za radio H. Novi Stevan Lučić.

-Moji prijatelji su u maju krenuli na sličnu avanturu, tada nisam mogao sa njima, ali sam odlučio da ću krenuti prvom narednom prilikom. Pratio sam vrijeme, kondiciono sam bio dosta dobro spreman, nisam se ništa naročito pripremao već onoliko koliko sam „imao u nogama“. Prvi odmor je bio na Žabljaku, drugog dana sam nastavio od Žabljaka ka Novoj Varoši preko Pljevalja i graničnog prelaza Jabuka. Trećeg dana ruta je bila od Zlatibora i Užica do Čačka, a četvrtog, završnog, dana sam vozio od Čačka do Beograda, kazao je Lučić.

Put je protekao bez problema, biciklo je slušalo, a vrijeme poslužilo, naš sagovornik nastavlja priču.

-Najteže je bilo na dijelu Šavnik – Žabljak, dio od 170/180 km, ali i velika hladnoća i magla na putu Nova Varoš – Zlatibor, kada je vidljivost bila 10 metara. Sve ostalo je bilo idealno, mada je mnogo ljepše i zabavnije putovati u društvu.

Vrijeme je da se sumiraju utisci, kazao je Lučić, koji upućuje zahvalnost rodbini i prijateljima koji su bili na bilo koji način uz njega, ali i najavljuje.

-Makar ponoviti ovakvo putovanje do Beograda, a bilo bi lijepo, u društvu, organizovati vožnju do Makedonije, Slovenije ili Hrvatske.

Ovaj mladi Novljanin, pasionirani je biciklista i ovaj izazov mu je bio dostižan cilj, a možda nekome posluži kao primjer i podstrek da se odvaže na slično putovanje.

Najčitanije