15 C
Kotor

Slušaj online radio

„B&H Airlines“ u krizi, nema letova za Crnu Goru

Aerodrom Tivat
Aerodrom Tivat

Prvi u nizu planiranih ovosezonskih letova bosanske nacionalne aviokompanije „B&H Airlines“ na liniji Banja Luka- Tivat- Banja Luka koji je trebao biti odrađen u subotu, otkazan je zbog loše finansijke situacije bosankse aviokompanije. Sezonsku liniju između Banja Luke i Tivta „B&H Airlines“ uspostavio je ljeta prošle godine što je bio prvi slučaj nakon rata u bivšoj SFRJ da avioni bosanske kompanije lete za najprometniji crnogorski aerodrom.

Ove godine na toj liniji trebala su biti četiri leta više nego lani,a avioni ipa ATR-72 su trebali da saobraćaju jednom nedjeljno- svake subote u periodu od 27.juna do 26.septembra. Sve to međutim, otkazano je zbog velikih ekonomskih problema bosanske kompanije.

Zbog velike finansijske krize u kojoj se nalazi, blokiranih računa i prizemljena oba aviona koja posjeduje zbog nedostatka novca za isplatu rata bankama, „B&H Airlines“ je ovih dana, do daljnjeg, ukinuo letove i na jedinoj svojoj redovnoj liniji Sarajevo-Cirih i zatražio razgovore sa Vladom Bosne i Hercegovine o spašavanju te kompanije, ili formalnom proglašenju njenog bankrota.

Izvor:S. L.

Najčitanije