15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Besix grupa, suinvestitor na projektu Luštica Bay, zainteresovana za valorizaciju aerodroma Tivat i Podgorica

Aerodrom Tivat

Belgijska Besix grupa zainteresovana je za učešće u mogućim projektima vezanim za valorizaciju aerodroma Tivat i Podgorica, mosta na Verigama i drugim putnim infrastrukturnim projektima, saopšteno je na sastanku njihovih predstavnika sa premijerom Duškom Markovićem.

Besix grupa, koja je u Crnoj Gori prisutna od 2013. godine, zainteresovana je i za realizaciju i izgradnju novih turističkih kapaciteta, kao i za projekte u sektoru energetike, sa akcentom na obnovljive izvore energije.

Kako je saopšteno iz Kabineta premijera, predstavnici Vlade i Besix grupe će u što kraćem vremenskom periodu sagledati konkretne mogućnosti za stratešku saradnju.

Predstavnike Besix grupe, najveće belgijske kompanije koja radi na izgradnji infrastrukture i objekata za sport i rekreaciju, predvodio je izvršni direktor Rik Vandenberghe.

sastanak

Ta kompanija je, kako je saopšteno, aktivna i u pružanju usluga iz oblasti nekretnina i koncesija.

“Besix grupa je u Crnoj Gori prisutna od 2013. godine. Izvođač su i suinvestitor jednog od kapitalnih investicionih projekata – Luštica Bay i 50 odsto vlasnik budućeg hotela Chedy, na istom lokalitetu”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici kompanije su saopštili da su zainteresovani za nastavak poslovanja u Crnoj Gori.

Marković je, upoznajući predstavnike kompanije sa ekonomskim, društvenim i političkim prilikama u Crnoj Gori, iznio niz činjenica u vezi sa konkuretnošću države za investicije.

On je posebno naveo činjenicu da je Crna Gora članstvom u NATO-u i liderskom pozicijom u procesu evropskih integracija pozicionirala sebe kao najprestižniju investicionu destinaciju u regionu.

Najčitanije