“Berba masline u Boki”

masline
masline

Tradicionalna manifestacija “Berba masline u Boki” u organizaciji Maslinarskog društva “Boka”, biće priređena u nedjelju, sa početkom u 9 časova, u maslinjaku porodice Vujović u selu Pelinovo u Gornjem Grblju.

Na ovaj način MD “Boka” simbolično obilježava početak sezone berbe maslinovog ploda i promoviše praksu da se masline beru direktno sa stabla, a ne sakupljaju sa zemlje, te da se odmah prerađuju, a čime se dobija ulje vrhunskog kvaliteta.

Masline koje budu ubrane u nedjelju ujutro na zasadima porodice Vujović, odmah će potom biti samljevene i prerađene u ulje u mlinu MD “Boka” na Radanovićima.

imag0613

Na Savini, gdje je najranije cvjetala i najprije dozrijela, prvo ulje…

Na imanju porodice Obradovć, koja se već ogledala u proizvodnji maslinovog ulja i vina, sigurno nije propuštena ni jedna prilika da se u maslinjaku (različitih sorti) sprovedu radnje, preporučene od strane struke. Prvu količinu, dospelu za berbu već su preradili, randman 11%, kvalitet izuzetan. Naredne sedmice, druga berba.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.