20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Bentley Bentayga „pozirao“ u Porto Montenegu

Bentley-Bentayga
Bentley-Bentayga

Prestižni britanski proizvođač automobila „Bentley“ u Tivtu je snimio propagandni materijal za svoj najnoviji model – ultraluksuzni SUV (sport utility vehicle) „bentley bentayga“.

Prvi „terenac“ u istoriji čuvene britanske marke tako je danas „pozirao“ pred kamerama ekipe predvođene režiserom Martinom Benetom, u ambijentu luksuznog tivatskog nautičkog centra Porto Montenegro, sa bazenom Lido mar u pozadini, odnosno nekih od najskupljih jahti svjeta vezanim na mulima 1 i 5 Porto Montenegra. Novinarima je bio strogo zabranjen pristup i fotografisanje, dok su ostali posjetioci Porto Montenegra iz daljine sa zanimanjem zagledali skupi terenac čije cijene počinju od minimalnih 229 hiljada dolara, pa naviše.

„Bentley“ je „luksuzna perjanica“ u grupaciji automobilskih brendova koje kontroliše renomirani njemački proizvođač „Volkswagen“. Stoga i „bentayga“ dijeli dobar dio djelova sa „rođacima“ iz koncerna – lukusznim SUV-ovima „volkswagen touareg“, „porsche cayenne“ i „audi Q7“. Iako mu se osnovna konstrukcija karoserije pravi u „Volksvagenovoj“ fabrici u Bratislavi u Slovačkoj, „bentayga“ se ipak do kraja proizvodi u „Bentley“ pogonima u Kruu u Velikoj Britaniji. Ovaj ultralukuszni terenac dugačak nešto preko 5 metara i težak više od 2.400 kilograma, „nakrcan“ je najmodernijom tehnologijom i prestižnim materijalima u unutrašnjosti, a pogodi ga jedan od tehnološki najsavršenijih motora na svijetu – 6-litarski 12-cilindrični benzinac sa W rasporedom cilindara, koji razvija čak 600 konjskih snaga. To je „bentaygi“ dovoljno da od 0 do 100 km na sat ubrza sa samo 4 sekunde i stigne do maksimalne brzine od čak 301 kilometar na sat, što ovaj automobil čini jednim od najbržih SUV-ova na svijetu.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije