U Bari se opet može feribotom

Feribot Dubrovnik

Poslije šestomjesečne pauze ponovo je krenula brodska linija od Bara do Barija. U petak naveče iz barske Luke isplovio je brod Jadrolinije “Dubrovnik”.

Pošto zbog nepvoljnog stanja na tržištu brodova nijesu uspjeli da kupe polovni feribot u Barskoj plovidbi su sklopili ugovor sa hrvatskom Jadrolinnijom.

U petak veče je ponovo uspostavljena pomorska linija Bar – Bari. Do kraja godine liniju je održavao Sveti Stefan, ali kada mu je istekla bezbjednosna licena, kompanija Barska plovidba nije uspjela da kupi polovni feribot.

Sanja Tomašević iz Barske plovidbe rekla je da za kompaniju ugovor s Jadrolinijom predstavlja uspostavljanje ponovne linije Bar Bari i Bari Bar.

“Feribot Dubrovnik ploviće u maju jedanput nedeljno, u junu, julu i avgustu dva puta nedeljno, u septmbru, oktobru i novembru jedan put nedeljno”, istakla je Tomašević za TVCG.

Flora Art

Hrvatska Jadrolinija, čiji će brod Dubrovnik održavati vezu Bar – Bari, je kompanija od međunarodnog ugleda.

Zoram Simanović sa broda Dubrovnik kaže da je plovilo namijenjeno za prevoz putnika i vozila, ali da su im prioritet putnici.

“Sam brod iznosi kapacitet 1.300 putnika i 250 vozila”, kazao je on

Crna Gora je nakon šestomjesečne pauze ponovo uspostavila brodsku liniju Bar Bari. Glavna ulica u Bariju i u Corso Cavur 70tih i 80tih godina prošog vijeka bila je najpopularnije stjecište ljubitelja šopinga iz Crne Gore.Nekada se ovdje dolazilo na jedan dan na izlet i jeftinu trgovinu. Sada više nije tako, ali ipak u Bari se dolazi.

Bari

U Barskoj plovidbi ne odustaju od traženja dugoročnog rješenja za liniju Bar Bari.

“Formiran je tim koji će vršiti pregovore sa kineskim partnerima i mogućnošću izgradnje novog feribota”, kazala je Sanja Tomašević iz Barske plovidbe.

Kompanija već ima dva teretna broda kupljena u Kini.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.