15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

„Balkanski karavan“ stiže u Budvu

Budva - foto Boka News
Budva – foto Boka News

“Balkanski karavan”, jedinstveni projekat predstavljanja turskih autentičnih vrijednosti, u subotu 12. septembra stiže u Budvu. Program počinje u 17 sati na trgu ispred Starog grada.

“Balkanski karavan” je 7. septembra krenuo iz Turske, a umjetnici će pokazati turske narodne igre, teatar sjena Karađoz i Hadživat, Sema – ples derviša, izradu raznih turskih ručnih radova, kao i tradicionalnu tursku kuhinju. Na sceni će takođe biti predstavljena umjetnost lijepog pisanja-hatat (krasnopis), zatim umjetnost obrade bakra, umjetnost ukrašavanja stakla i nešto sasvim posebno – Ebru umjetnost odnosno umjetnost slikanja na vodi.

Cilj ovog projekta, koji su zajedno realizovali opština Kucukcekmece i Institut Yunus Emre, jeste da se narodu Balkana, turistima i turskim državljanima nastanjenim na ovim prostorima, približi turska kultura i podsjeti na korijene, poboljša saradnja između dvije zemlje i predstave vrijednosti Turske.

Turistička organizacija opštine Budva pružila je punu podršku u dijelu organizacije i realizacije promotivne manifestacije turske kulture “Balkanski karavan” koji će posjetiti gradove Ohrid, Tiranu, Skoplje, Prizren, Mostar, Sarajevo i Beograd.

Najčitanije