13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Azmont Investments redovno plaća sve obaveze…

Azmont
Azmont

Kompanija reagovala je na na pojedine napise u dnevnim listovima  na tekstove ‘’Azmontu ne daju dozvolu dok ne plati naknadu’’, kao i  u vezi sa navodim da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) prekinulo postupak po zahtjevu kompanije Azmont Investments za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju objekata u Portonovi rizortu.

Azmont Investments je do sada izvršio plaćanje svih obaveza i taksi u punom iznosu, a za potrebe izdavanja građevinskih dozvola. Trenutno, kompanija Azmont Investments čeka na izdavanje građevinske dozvole koja se odnosi na izgradnju zgrada u Portonovi rizortu – naselje Ribarski dok (parcela UP1-MN5). Za potrebe izdavanje ovih dozvola, kompanija je platila 963,414.49 EUR opštini Herceg Novi i 59,946.47 EUR Regionalnom Vodovodu (ukupno 1,023,360.96 EUR). Nakon predaje cjelokupne tehničke dokumentacije, kao Investitor dostavili smo dokaz o uplati Ministarstvu održivog razvoja i turizma, a kao finalni dokument koji je potreban za izdavanje građevinske dozovole. Azmont Investments, kao investitor Portonovi projekta, očekuje izdavanje građevinske dozvole za dio Ribarski dok u najkraćem vremenskom periodu.

Azmont Investments
Azmont Investments

Kako smo do sada investirali 189,733,000 (miliona) EUR u izgradnju Portonovi rizorta, jako smo razočarani medijskim natpisima koji utiču na sveopštu sliku kompanije na nacionalnom, ali i međunarodnom nivou. Podsjećanja radi, investicija u Portonovi rizort će dostići 650 miliona EUR (ugovorna obaveza i planirana investicija za period od četiri godine je 52,000,000 EUR, odnosno za period od 8 godina 258,000,000 EUR). Ujedno, ovo je najveća azerbejdžanska investicija van zemlje i van energetskog sektora. Pored pomenute investicije od gotovo 190 miliona EUR, Azmont Investments je platio 33,8 miliona EUR različitih taksi i sve u datim rokovima.

Azmont Investments je u julu ove godine započeo i proces prodaje, a dva događaja su organizovana (u julu u Londonu i u Dubaiju u novemberu) kako bismo promovisali ne samo Portonovi rizort već i Crnu Goru kao destinaciju. Negativni medijski natpisi koji su zasnovani na nepotpunim i neprovjerenim faktima značajno utiču na sveopštu percepciju projekta kao i poslovnog okruženja naročito kada su u pitanju investicije. Dodatno, ovakve vrste informacija mogu imati i negativan uticaj na opštu percepciju Portonovi projekta koji je u izgradnji, ali i cijele zemlje. Čvrsto vjerujemo da trebamo biti svi zajedno fokusirani na promociju Crne Gore kao destinacije, a medijska podrška je ključan element u tome.

Azmont Investments nastavlja da vodi projekat koji je od nacionalnog značaja, i nastavlja saradnju sa Vladom Crne Gore u tom dijelu, poštujući lokalne zakone i uredbe. Nastavljamo sa ovakim radom, istovremeno pravovremeno ispunjavajuće sve naše obaveze koje se odnose ne samo na Portonovi rizort već i ostale aktivnosti u Crnoj Gori.

 

Najčitanije