Azmont Investment naredne godine investira 290 miliona eura u Portonovi

Portonovi

Portonovi, biće investirano skoro 290 miliona eura, što je približno dosadašnjim ulaganjima tokom protekle četiri godine, saopšteno je tokom susreta premijera Duška Markovića sa predstavnicima kompanije Azmont Investments, na čelu sa predsjednikom Odbora direktora Ahmetom Erentokom.

Tema sastanka bila je dalji razvoj turizma kroz obogaćivanje turističke ponude, te promocija Crne Gore i njeno brendiranje kao elitne turističke destinacije.

Marković je, kako je saopšteno, Erentoka upoznao sa planovima Vlade da bez pauze nastavi da obnavlja i unapređuje saobraćajnu infrastrukturu i posebno da naše aerodrome u najkraćem roku stavi u funkciju značajnijeg doprinosa crnogorskom turizmu i ukupnom razvoju Crne Gore.

“Premijer Duško Marković je informisao gosta o konkretnim koracima koje je Vlada već preduzela na tom planu. Predsjednik Odbora direktora Azmont Investmentsa izrazio je zadovoljstvo planom Vlade da podigne nivo aerodroma u Tivtu i Podgorici. Ahmet Erentok je ocijenio da bi unapređenje ponude na tivatskom aerodromu uz planiranu gradnju obilaznice oko Tivta i mosta preko prolaza Verige pozicioniralo taj aerodrom kao ključnu komunikacionu tačku za sjeverni dio Boke kotorske koji sada u pogledu avio saobraćaja gravitira ka aerodromu Dubrovnik”, navodi se u saopštenju Vlade.

2 Komentari

  1. Obećao vladar brda i dolove,(samo malo profulali par petlji na autoban oko 50 meleona -) obilaznice oko Kotora, Tivta , valorizovat Aerodrome, most na Verige vjerovatno izgradit, Bijelu očistit od grita, Lušticu asvaltirat, AZMONT Ahmet 260.000.000 Eurića, ako bude par meleona bi ćemo zadovoljni, opet dobro. Entuzijasta po rođenju nije to loše ALI…e zaboravih bulevar Tivatski i brzu cestu od osramnog Aerodroma do Budve…Bogami da smo Dubai bilo bo upitno ali izborne godine su pa se može obećavat…nadamo se za 50 setak godina ako bog da ovo bi trebalo učinjet…našli smo naftu u podmorje pa se može…samo je treba ispumpat, potoke dat u zakup i to je to…soli ne fali ako im da Baro….ali isto nije so za jelo jer septičke jame idu deboto u rezervat to jest nekadačnju solanu

  2. E da je ovaj vladar đede mraz i Saudi Arabije nebi toliko obećavao t.j. Kotorsko Tivatsku obilaznicu,most na (rijeci Kvaj) to jest Verige,Tivatski bulevar,glib iz Klačine (Krtoli),asfalt do Luštice Bay,18 rupa u brdo zvano golf,onda valorizaciju Vazdušnijeh luka, sa svijem gritom Brodogradilište Bijelu ili bolje brodoškvera onda skoro 300 milijardi Eura u Kumbor(ako bude kao dosada bit ćemo sretni i sa 5-6 meleona investicija),e ovako ako to naprave tri sledeće generacije mi smo na konja razumiješ ti mene ipak SKROMNO I POZITIVNO ideemo NAPRIJED…neko sa riječnikom neko sa znanjem opet dobro ali ima razloga kad ćeš obećat ako ne izbornijem godinama…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.