16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Autobuska stanica kasni u odnosu na gradonačelnikovo obećanje

 Na gradilištu AS Tivat
Na gradilištu AS Tivat

Ključni objekat lokalne saobraćajne infrastrukture na koji Tivat čeka duže od 30 godina – nova Austobuska stanica (AS) izgrašena na Kavi, biće zvanično otvorena naredne nedjelje. To je nam juče nezvanično potvrđeno u Opštini Tivat koja je moderan objekat AS izgradila u javno-privatnom partnertsvu sa kompanijom „Franca“ iz Bijelog Polja.

Zbog nespremnosti administracije gradonačelnika Ivana Novosela (DPS) da Opština na upravljanje preuzme novosagrađenu AS, lokalna uprava je sa „Francinom“ kćerkom-kompanijom, firmom „Prehrana“ iz Pljevalja, 1.jula potpisala ugovor po kome će objektom AS Tivat „Prehrana“ gazdovati u narednih godinu dana. Opštini će zauzvrat, ta firma plaćati mjesečnu zakupninu od oko 7.275 eura plus PDV.

Nova AS Tivat ima 8 perona za autobuse ukupne površine 828 kvadrata, površina unutrašnjeg dijela zgrade je 1.002 kvadrata, a parking za automobile zaposlenih ima 78 kvadrata. U drugom dijelu tog objekta koji zvanično još nije dobio upotrebnu dozvolu, kompanija „Franca“ je još prije skoro mjesec dana već otvorila veliki supermarket, a „Prehrana“ tek treba da namještajem i ostalim neophodnim sredstvima opremi biletarnice, čekaonice i ostale djelove zgrade namijenjene prihvatu i otpremi autobusa i njihovih putnika.

 AS Tivat
AS Tivat

Gradonačelnik Novosel i vlasnik kompanije „Franca“ Hilmija Franca prilikom obilaska gradlišta AS 27.maja, obećali su da će objekat biti završen i stavljen u funkciju do ugovorenog roka 2.jula, što se međutim, ni do danas nije desilo. Radnici na gradilištu juče su završavali posljednje detalje na dijelu zgrade koji obuhvata AS, dok je dio objekta u kojem funkcioniše „Francin“ supermarket već poodavno završen. Predstoji još prilično posla na sređivanju okolnog terena koji je daleko od stanja kakvo nalaže okolina objekta vrijednog skoro 2,5 miliona eura koji će ubuduće biti i jedna od turističkih recepcija Tivatske rivijere.

Zaposleni na standu TO Tivat na nedovrsenoj AS
Zaposleni na standu TO Tivat na nedovrsenoj AS

U međuvremenu, Turistička organizacija Tivat, juče je u još nefunkcionalnom objektu AS, otvorila svoj turističko-informativni punkt na kome će putnicima ubuduće biti dostupne sve informacije i propagandi materijal o ugostiteljsko-turističkoj ponudi najmanje bokeljske opštine.

Izvor:S. L.

Najčitanije