10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Austrijanci snimaju emisije o tivatskoj kuhinji

Turistička organizacija Tivat bila je domaćin dvodnevne posjete tom gradu Dominique Savidan, novinarke čuvenog francujsog nedjeljnika “Le Parisien”. Francuska novinarka boravila je prošle nedjelje uz četvorodnevnoj posjeti Crnoj Gori od čega je dva dana posvetila Tivtu, jer će “Le Parisien” uskoro objaviti tri njena velika članka posvećena Tivtu i njegovoj turističkoj ponudi.

Inače, ugledni pariški nedjeljnik štampa se u preko 1,3 muiliona primjeraka i osim u Francuskoj, distribuira se u nekoliko desetina država svijeta.

TO Tivat je za novinarku “Le Parisiena” priredila obilazak marine i nautičko-turističkog naselja Porto Montenegro, te ovdašnjih restorana “Al posto giusto”, “Byblos”, “One” kao i najluksuznijeg hotela u Boki – “Regent Porto Montenegra”. Osim upoznavanja sa turističkom, gastronomskom i enološkom ponudom Tivta, Dominique Savidan je posjetila Kotor, Budvu, Sveti Stefan i Petrovac.

Turistička organizacija Tivat u narednom periodu, u saradnji sa agencijom “Top one”, ugostiće predstavnike više medija iz Srbije, kao i ekipe austrijskih televizija TV ORF 2 i 3sat, koja pokriva i Njemačku.

Ekipe austrijskih televizija ovdje će snimiti emisije iz serijala “The taste of Europe”, na lokaciji u Gornjoj Lasti. Kako bi pritom na najbolji mogući način prezentirala lokalno gastronomsko nasljeđe, TO Tivat će autrijske TV ekipe ugostiti u saradnji sa Udruženjem žena Tivat, pa će Austrijanci biti u prilici da vide i snime interesantna mjesta, jela, tradiciju i druge autentične lokalne tivatske zanimljivosti.

Najčitanije