10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Atraktivan ljetnji kalendar događaja u Porto Montenegru

SuperWIne
SuperWIne

Najznačajnije jahte današnjice okupiće se na manifestaciji Superyacht Rendezvous Montenegro, od 2. do 5. jula u Porto Montenegru. Na ovoj prestižnoj manifestaciji koja se više od 20 godina održava u Monaku, a od ove godine u Tivtu, do sada su učešće potvrdile luksuzne jahte iznad 30 metara, a svjetski kapetani i vlasnici brodova će uživati u bogatom programu, kako bi što bolje upoznali ljepote Boke, ali i cijele Crne Gore.

Porto Montenegro i prestižna globalna jahting asocijacija MYBA zvanično najavljuju i sajam nautike za superjahte MYBA Pop-Up Superyacht Show, koji će održati od 4. do 6. septembra u Porto Montenegru. Tivatska marina je atraktivna kao svojevrsna “nautička pozornica“ za prvi događaj ovakve vrste u regionu, gdje će MYBA jahting brokeri, zastupnici i predstavnici jahting industrije poslovati na visokom profesionalnom nivou i predstaviti svoje nautičke proizvode i usluge.

Pravo mjesto za ljubitelje vina

Treća edicija čuvenog salona vina Superwine će 10. i 11. jula će na bazenskom kompleksu PMYC okupiti više od 20 renomiranih evropskih proizvođača vina, uz specijalne goste i izuzetnu zabavu.

Stjecište savremene svjetske umjetnosti

Vodeća britanska galerija savremene umjetnosti Mead Carney iz Londona, otvoriće i ovog ljeta svoja vrata u luksuznom naselju Porto Montenegro, sa novim atraktivnim umjetničkim postavkama, od kraja juna do sredine septembra. Čudesa je naziv novog projekta novijeg datuma čuvenog fotografa Kirsty Mirchell, koja predstavlja svojevstan omaž njenoj pokonjoj majci. S obzirom na to da je dugi niz godina radila u modnoj industriji uz Alexandera McQueen-a, Kirsty je poznata po filmskoj prirodi njene fotografije – ona kroz radove rekonstruiše omiljene scene iz bajki koje joj je majka čitala u djetinjstvu.

Kristy Mitchell - Lady of The Lake

Agua Nacida, što na španskom znači „Rođen iz vode“ predstavlja zasigurno jedinstvenu kolekciju sablasno lijepih velikih aktova, rađenih pod vodom u Fiji i Gozo-u. Autor je poznati svjetski fotograf Hugh Arnold.

Veličanstvena priroda, zbirka slika i skulptura beogradske umjetnice Milene ZeVu kolekcija stvorena pomoću akril ili cement baze sa hiljadama Swarovski kristala koji su ručno lijepljeni. Tema kolekcije je priroda i morski svijet, a lajt motiv su šarene trodimenzionalne tropske ribe. Izložba će biti otvorena 9. jula u Zbirci pomorskog naselja, a dva djela iz ove kolekcije će biti izložena na aukciji u Monte Karlu, koju organizuje Fondacija princeze Stefani od Monaka.

Galerija Cattaro Home će u Zbirci pomorskog nasljeđa od 1. do 18. avgusta predstaviti radove Davida Hamiltona, britanskog fotografa i reditelja pet dugometražnih filmova, fokusiranih na popularizaciju muzejskih postavki i umjetnosti. Inspiracija za ovu izložbu je italijanski grad Venecija, njeni krajolici i portreti.

Ove godine u novom rezidencijalno-poslovnom kompleksu Ksenija biće otvorena i podgorička galerija Pizana, sa selekcijom sjajnih crnogorskih umjetnika mlađe generacije kao što su Roman Djuranović, Vana Prelević, Nada Kažić, Biljana Keković i Tadija Janičić.

Najbolje šoping iskustvo u regionu

Milena ZeVu by Nenad Marjanovic Opening page
Milena ZeVu by Nenad Marjanovic Opening page

Dizajnerski butici i svjetski brendovi rangirali su luksuzno nautičko naselje Porto Montenegro kao mjesto eklektične modne destinacije na Mediteranu, sa selekcijom najprestižnijih modnih brendova, ultraluksuznim odjevnim komadima i aksesoarima. Dolce&Gabbana, Tom Ford, Ralph Lauren, Fendi, Balenciaga, Moncler, Philipp Plein, Misahara , Genny , Heidi Klein, Celine, Givenchy, Chloe, Isabel Marant , Saint Laurent, Emilio Pucci, Lanvin, Thom Browne, Valentino, Dita, Shourouk, Cutler & Gross, Victoria Beckham, La Perla samo su neki od brendova koji se mogu kupiti samo u Tivtu, u Porto Montenegru, kada je tržište regiona u pitanju.

Bazenski kompleks – gastro lokacija i noćna zabava

Članovi Porto Montenegro Yacht Club-a, kao i svjetska nautička klijentela, rezidenti naselja i njihovi gosti, ovog ljeta uživaće u ponovo otvorenom bazenu i kompleksu Lido Mar. Jahting klub je redizajnirao poznati arhitekta enterijera Tino Zervudachi, koji je i član tima studija MHZ-a iz Pariza, a prostor će karakterisati prepoznatljivi pogled na zaliv. Bazenski bar će biti omiljeni kutak ljetnje zabave sa koktelima i selekcijom od preko 30 vrsta vina, a dnevni restoran Lido Pranzo, biće dnevna gastro lokacija bazena.

Pružajući ekskluzivno gastro iskustvo u nezaboravnom okruženju na krovu, restoran De Gustibus perfektno je pozicioniran, sa pogledom na zalazak sunca iznad bazena, a noćni klub Platinum, donosi novu dimenziju noćnog života u Crnoj Gori.

Najčitanije