14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Atrakcije hercegnovskog zaleđa dostupnije zahvaljujući TO

Herceg - Novi
Herceg – Novi

U cilju lakše dostupnosti i bolje promocije hercegnovskog planinskog zaleđa, Turistička Organizacija Herceg Novi je obezbijedila uslove za uvođenje ljetne minibus linije. Prvi polazak je planiran za subotu, 8. avgust u 9 sati, sa stajališta preko puta glavne autobuske stanice, a drugi, sa istog mjesta u isto vrijeme, ali dan kasnije. Sa istom satnicom i sa istog mjesta linija će funkcionisati svakog vikenda (subota i nedelja) tokom avgusta i dijela septembra, u zavisnosti od iskazanog interesovanja i vremenskih prilika. Povratak sa Vrbanja planiran je za 18:20 sati, a dolazak u Herceg Novi sat kasnije. Satnica je prilagođena potrebama običnih turista- izletnika, ali i planinara koji se žele uputiti dublje u unutrašnjost Orjena i istog dana se vratiti u Herceg Novi.

Putnici će, na domaćem, engleskom i ruskom jeziku, dobijati besplatni primjerak karte hercegnovskog zaleđa, upotpunjene sa tekstualnim opisom mogućih destinacija, kojih je zavidan broj – od praistorijskih arheoloških lokaliteta i tvrđava, preko ambijentalnih ruralnih cjelina i crkava, do izvanrednih vrhova-vidikovaca i remek – dijela prirode. Minibus linija će omogućiti posjetiocima našeg zaleđa da na jednostavan način dođu do zaleđa i upoznaju se sa najatraktivnijim lokacijama, za šta im je do sada, ako nisu imali sopstveni prevoz, bilo nepohodno korištenje rent-a-car ili taksi usluga.

Na ovaj način TOHN želi dati sopstveni doprinos valorizaciji potencijala masiva Orjena, još uvijek slabo iskorištenog turističkog resursa velikih mogućnosti. Naime, u kombinaciji sa smještajem na našem primorju, izletničke ture po hercegnovskom zaleđu predstavljaju iskorak u pravcu poboljšavanja raznolikosti ponude, što je u skladu sa globalnom tražnjom na turističkim tržištima.

Ovo je dodatni korak u otkrivanju zaleđa i sigurni smo da ćemo u narednom razdoblju, sličnim projektima uvrstiti Orjen u mapu nezaobilaznih turističkih destinacija gdje mu je i mjesto. Upravo zbog toga polasci važe bez obzira na broj putnika, a cijena povratne karte je 5 eura i po istoj cijeni se može kombinovati odlazak subotom a povratak nedjeljom.

Najčitanije