15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Art koktel skulptorke Carol Feuerman u Porto Montenegru

Ronilac skulptura

Art koktel svjetski priznate skulptorke Carol Feuerman, biće održan u srijedu 30. avgusta u 19 sati na mulu 1 u Porto Montenegro, ispred njene skulpture Ronilac, koja je dio spektakularne izložbe monumentalnih skulptura francuske galerije Bel-Air Fine Art što se održava nautičkom naselju Porto Montenegro u Tivtu tokom ovog ljeta.

Ova globalno prepoznatljiva umjetnica prisustvovaće koktelu i prezentovati svoj umjetnički identitet, a to su bronzane figure, hibridna djela zamršene energije i psihologije. Feuermanova kombinuje konvencionalne materijale za skultpure, od čelika, bronze i smole, s nekonvencionalnim poput vode, svjetla, zvuka i video zapisa, nekonvencionalnim za skulpturu. Feuerman je prepoznata kao predstavnica umjetničkog pokreta hiperrealizma skulpture – zajedno sa Hansonom i De Andreom, Feuerman je jedna od tri umjetnika koji su početkom sedamdesetih pokrenuli ovaj pravac.

Njena plodna karijera obuhvata četiri decenije i četiri kontinenta – podučavala je, predavala i održavala radionice u Metropolitan muzeju, muzeju Solomon Guggenheim, Univerzitetu Kolumbia i Grounds. Njena umjetnička postavka Lične konstrukcije – otvorene granice, dio je projekta ovogodišnjeg Venecijanskog bijenala 2017. Radovi Carol Feuerman su dio umjetničkih kolekcija cara Japana, Bila i Hilari Klinton, Norman Brahman-a, Malcolm Forbes-a i mnogih drugih.

Najčitanije