14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Arsenal kup širi jedra

On line izložba Latinsko jedro - Foto Zoran Nikolić
On line izložba Latinsko jedro – Foto Zoran Nikolić

Popularna godišnja regata Arsenal kup biće održana u subotu, 11. jula. Regata je otvorena za brodove svih formata, u klasama krstaš, kao i za sertifikovane ORC jedrilice.

U cilju promocije autentične tradicionalne brodogradnje u Crnoj Gori i afirmacije jedrenja latinskim jedrom, specijalni gosti Jahting kluba Porto Montenego će biti i kalafatska radionica Bokovac i JK Latinsko jedro iz Bara – flota ovih drvenih barki tipa arsenalka i korčulanka jedrilica biće vezana u mandraću Venecija, u marini Porto Montenego, do kraja jula ove godine.

Svi ljubitelji jedrenja imaće priliku da uživaju u akvatorijumu tivatskog zaliva i slikovitim planinama u pozadini, i jedinstvenim ostrvima Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela, koji su uključeni u regatno polje zaliva.

Regata Tivat
Regata Tivat

Kompanija Adriatic Marinas i direktor marine Porto Montenegro Tony Browne i ovim događajem, kao i predstavljanjem i valorizacijom crnogorske nautičke tradicije, doprinose njenom očuvanju i popularizuju je kod svjetske nautičke klijentele, kazali su iz kalafatske radionice Bokovac.

Regata barke tip Arsenalka
Regata barke tip Arsenalka

Više informacija svi zainteresovani mogu dobiti na e-mail adresu Jahting kluba Porto Montenegra: pmyc@portomontenegro.com.

Najčitanije