12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

April – mjesec zdravlja u Tivtu

Tivat,riva,Pine,pogled na Porto Montenegro
Tivat – foto Boka News

Opština Tivat – Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja i Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti obilježiće nizom različitih aktivnosti mjesec april, koji se u Tivtu već tradicionalno obilježava kao mjesec zdravlja.

„Za petak 7. april, kada se u cijelom svijetu slavi Dan zdravlja, planirana je „Trka zdravlja“. Trka će biti održana na stadionu FK Arsenal, od 10.30 časova kada će trčati djeca vrtićkog uzrasta i od 12 časova kada će trčati osnovci od I do IV razreda. Manifestacija se realizuje u saradnji sa Školicom sporta „Atleta“ i Kreativnom školom engleskog jezika, kao i uz podršku tivatskog vrtića „Bambi“ i OŠ „Drago Milović“- kazala je portparolka Opštine Branka Čelanović.

Istog dana u 10 sati predstavnici Sekretarijata će u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta obići starije sugrađane – korisnike geronto programa, noseći im „Korpu zdravlja“, punu voća, povrća i drugih zdravih namirnica.

„Na stadionu malih sportova „Dribling“ u Gradskom parku u 16 sati počeće fudbalski turnir na stadionu „Dribling“, u saradnji sa Omladinskim klubom Tivat. Ovaj se turnir organizuje drugu godinu za redom. Turnir je namjenjen svim rekreativcima koji se žele zabaviti i uživati u sportu, a timovi su mješovitog sastava. Prijave su u toku, a za najuspješnije na turniru biće obezbjeđene nagrade“- istakla je Čelanović.

Dodala je da će „Mjesec zdravlja“ donijeti i druge programe kao što su finale kviza „Znam šta hoću – drogu neću“ 11. aprila, slikarsku radionicu 25. aprila i otvorenu tribinu na temu narkotika 27. aprila.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije